MS v hokeji: Naši jen o bronz v neděli s Rusy. Český národ je hokejový, ale Kanada má hokej v krvi…
Na náměstí můžete fandit v boji o bronz. Foto: město Most
Zajímavosti

ČR - Proč soubor, který se prakticky sejde až na letišti, deklasuje protivníka 5:1? Na co byla našim několikatýdenní příprava a seriál turnajů Euro Hockey Tour? V nejhorší možnou chvíli předvedli spíš odvar českého hokeje, ty jeho špatné vlastnosti: nedůraz, menší šikovnost a důraz před brankou soupeře, méně vášně a taky bohužel horšího gólmana.

Snaha nechyběla, šance se zrodily, ale to se pak už jaksi všechno spikne. Přihrávkami a zadovkami se zápas play off nevyhrává. Navíc Murray byl skvělý, zatímco malý rozbor českého muže číslo jedna říká třeba tohle: je-li gólman v rozkleku dole, měl by mít betony od tyčky k tyčce (ale bylo to 0:1). Je-li protihráč za brankou, neměl by odsud vstřelit gól (0:2). A jde-li přihrávka přes brankoviště do gólové šance, měl by do ní strážce svatyně strčit hůl (0:3). Už čtvrtfinálový výkon dosavadní české opory Bartošáka proti Němcům nebyl bez chyb a sestupný trend bohužel pokračoval. Za stavu 0:1 měli sice Češi dost možná hrát přesilovku pět na tři a Pavel Francouz po svém naskočení do hry tým podržel (inkasoval pak dvakrát za 34 minut), prohrávat ale ve 26. minutě s Kanadou 0:3 je přetěžký úkol k obratu.

Chtělo by se říct (a taky se říkalo), že si Kanada vybrala štěstí čtvrtfinálovým vyrovnáním v zápase se Švýcarskem v poslední vteřině, ale to spíš přání českého hokejového fandy bylo otcem myšlenky, že teď už by mohly mít javorové listy smůlu.

Cinkne medaile z odpoledního duelu zklamaných? Rusové pro něj nejsou zrovna ideální soupeř. Jejich individuální kvalita je obrovská a vyšší než česká, leda že by měla navrch týmovost a naši jí dokázali do hry vložit víc.

Ivanu Hlinkovi coby kouči národního týmu se svého času říkalo „král bronzový“, na boj o poslední medaili tým motivovat uměl. Dokáže to teď Miloš Říha? Brambory se kopou na poli a není teď zrovna záhodno je znovu přivézt vozit z hokejového šampionátu...

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru