Galerie soch se rozroste o čtyři nová díla. Kde si je budete moci prohlédnout?
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - O čtyři díla se rozroste exteriérová galerie soch v Litoměřicích. V pondělí byl na výstavišti Zahrady Čech slavnostně zahájen pátý ročník mezinárodního sochařského sympozia. V následujících třech týdnech zde vytvoří čtyři umělci díla, jež rozšíří stávající expozici 19 soch, instalovaných v různých částech města.

„Cílem sochařského sympozia je pravidelnými tvůrčími workshopy podpořit veřejný prostor města Litoměřice, a vytvořit tak externí galerii soch dostupnou každému,“ charakterizovala akci Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu Litoměřice, jenž společně s partnery sympozium organizuje. Odbornými garanty letošního ročníku jsou akademický sochař Libor Pisklák a architekt Jakub Pleyer. Sochaři František Svátek, Jiří Středa, Marie Šeborová a Italka Emanuela Camacci budou tvořit dle vlastních návrhů z připravených pískovcových bloků z lomu v Dubenci. Jejich návrhy naleznete na webových stránkách sympozia ZDE.

Díla budou umístěna během srpna do lesoparku na úpatí Mostné hory. Rozšíří tak venkovní galerii města Litoměřice. Se sochami vytvořenými na minulých ročnících sympozia se můžeme setkat na řadě míst, ať v historickém jádru nebo na Střeleckém ostrově, například za pedagogickou školou, v ulici Velká Dominikánská před věží José Rizala, před baštou apod. Jejich autory jsou nejen čeští, ale i zahraniční umělci ze Slovenska, Německa, Maďarska a Francie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru