Do ulic města se po více jak deseti letech vrací cyklistické závody
Foto: archiv CK JH Lovosice
Zajímavosti

Lovosice - V sobotu 21. září se v Lovosicích uskuteční významný cyklistický závod s názvem „Kritérium nadějí“, který by rád navázal na bohatou historii lovosické cyklistiky, která sahá až do roku 1965. Podnik pořádá Cyklistický klub JH Lovosice, z.s. a záštitu nad ním převzal starosta města Milan Dian.

Rozhodně se nebude jednat jen o místní soutěž. „Závod je zařazen do Českého poháru v silniční cyklistice pro rok 2019, a jelikož se jedná o nejvyšší celostátní soutěž, můžeme se těšit na špičky české cyklistiky z celé republiky,“ prozradil Jaroslav Harvánek ml. z CK JH Lovosice, jeden z pořadatelů soutěže. Jako hosté byli pozváni legendy tohoto sportu: Jan Smolík (vítěz Závodu míru z roku 1964, účastnil se také závodů v Lovosicích rok 1966), Ján Svorada (vítěz závěrečné etapy na Tour de France), Jiří Dáler (olympijský vítěz z Tokia 1964), Pavel Doležel (vítěz závodu Okolo Skotska 1965), Vlastibor Konečný (bronz na olympijských hrách v Moskvě), Pavel Konečný (reprezentant ČSSR, v sedmdesátých letech trenér lovosických cyklistů), Jiří Konečný (reprezentant ČSSR a bývalý člen lovosického oddílu) a Břetislav Souček (reprezentant ČSSR).

Trať závodu povede ulicemi Školní, Sady pionýrů, Tovární, 8. května a Osvoboditelů. Bude se jednat o uzavřený okruh se startem a cílem na Václavském náměstí. V tomto prostoru budou umístěny dva stánky s občerstvením včetně nápojů jak pro závodníky, tak i pro diváky.

V rámci tohoto podniku proběhne také náborový závod dětí a autogramiáda Jana Smolíka. „Pevně věříme, že se bude jednat o důstojnou oslavu návratu lovosické cyklistiky na výsluní. Srdečně zveme nejen příznivce tohoto sportu, ale i širokou veřejnost,“ dodal Harvánek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru