V hale nemocnice je k vidění nová výstava. Návštěvníky zavede do Nepálu
Foto: Petra Dostálová
Zajímavosti

Litoměřice - Novou fotografickou výstavu mají od prvního zářijového pondělí možnost vidět všichni pacienti a návštěvníci v hale litoměřické nemocnice. Snímky, jejichž autorkou je Litoměřičanka Petra Dostalová, je zavedou tentokrát až do dalekého Nepálu, který autorka navštívila na jaře 2017.

„Třítýdenní cesta zahrnovala jak desetidenní trek Langtangem, tak i návštěvu Shree Arunoday Secondary School v Simthali, kam jsme pomohly donést školní potřeby a hračky pro děti zakoupené díky finančním prostředkům vybraných v ZŠ Senohraby. Zároveň se z těchto prostředků podařilo zajistit uspořádání pikniku pro všechny žáky tamní školy. Poslední část našeho putování nás zavedla do třech bývalých královských měst Káthmándú, Bhaktapuru a Patanu a za památkami a chrámy zapsanými do UNESCO,“ přiblížila Petra Dostalová cestu, kterou absolvovala spolu se dvěma kolegyněmi.

Nejvíce fotografií výstavy s příznačným názvem „Na piknik do Nepálu“ je věnováno právě druhé části, tedy návštěvě nepálské školy. „Dny strávené mezi báječnými dětmi a srdečnými dospělými mne neskutečně obohatily. Ráda bych prostřednictvím fotografií pomohla získat další finanční prostředky, které mohou být využity opět na podporu dětí v Nepálu,“ prozradila autorka svůj záměr a dodala, že sbírka je pořádána ve spolupráci se spolkem Namasté Nepál z. s., jehož posláním je rozvojová, humanitární, vzdělávací a kulturní podpora lidí v Nepálu a přibližování života lidí v Nepálu lidem v ČR. „Finanční pomoc dává dětem naději na lepší život, než mají jejich rodiče, a možnost dosáhnout takových životních podmínek, jaké obyvatelé západní společnosti považují za základní a samozřejmé,“ uzavřela Dostalová.

Výstava v hale nemocnice potrvá do konce října 2019.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru