Vítězný projekt participativního rozpočtu už slouží dětem. Nové hřiště bylo v pondělí slavnostně otevřeno
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Vítězný projekt letošního participativního rozpočtování už slouží dětem. V pondělí bylo slavnostně otevřeno nové hřiště v areálu Základní školy Havlíčkova v Litoměřicích.

Smyslem projektu, který získal v anketě nejvíc hlasů, bylo poskytnout dětem příležitost k zábavě, a také rozvoji motorických schopností, koordinaci těla a zvýšení fyzické zdatnosti. V zahradě školy proto vyrostly herní prvky - například houpačka, lanová šplhací věž, pískoviště a další. Škola akci financovala zčásti z prostředků participativního rozpočtu, zčásti z vlastních peněz. „Jsme moc rádi, že se nápad podařilo zrealizovat, hřiště nyní může sloužit jak žákům, tak i veřejnosti,“ uvedla Blanka Ježková, ředitelka ZŠ Havlíčkova.

V letošním participativním rozpočtování se utkaly čtyři projekty. Kromě toho vítězného se o přízeň hlasujících ucházel nápad s názvem „Naučná stezka na Mostné hoře“, který měl za cíl rozvíjet vztah dětí k přírodě, a dále „Discgolfové hřiště“, jež mělo za cíl podpořit nové moderní sportovní aktivity ve městě. Čtvrtým letošním přihlášeným projektem pak bylo „Lelkování v Litoměřicích“, které počítalo s vytvořením odpočinkové zóny umístěním houpacích sítí do parků.

0910detidc2

Zdroj: www.litomerice.cz

V rámci participativního rozpočtování město uvolňuje každoročně 200 tisíc korun pro návrhy veřejnosti na zlepšení veřejného prostoru. V předchozích ročnících byla v rámci této akce vybudována lanová dráha na Mostné hoře, „Bosá stezka“ v areálu ZŠ školy U Stadionu, či Zelená oáza ve dvoře školy Lingua Universal. Nové hřiště u ZŠ Havlíčkova je čtvrtým zrealizovaným projektem. Všechny jsou určené dětem, což je dobře,“ zhodnotil Petr Hermann, předseda Nároční sítě Zdravých měst ČR, který stál u zrodu participativního rozpočtování v Litoměřicích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru