Zastupitelstvo kraje podporuje záměr vytvořit jedno z nejvýznamnějších sportovišť v Česku
Ilustrační foto
Zajímavosti

Račice - Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo na svém prosincovém zasedání podpis Memoranda o vzájemné spolupráci a podpoře Labe arény Ústeckého kraje mezi čtyřmi partnery: Ústeckým krajem, Českým olympijským výborem a zapsanými spolky Národním olympijským centrem vodních sportů a Labe arénou.

Hlavní cíle Memoranda jsou mimo jiné vytvoření podmínek pro vrcholné mezinárodní veslařské a kanoistické akce, včetně připravovaného Mistrovství světa ve veslování v roce 2022, vytvoření podmínek pro trénink české reprezentace nebo podpora talentované mládeže a sportovních aktivit žáků a studentů.

„Veslařský kanál v Račicích a celé výjimečné sportovní zázemí, které zde a na řece Labi postupně vzniká, patří k našemu krajskému rodinnému stříbru, které je potřeba podporovat a dále rozvíjet. Prostřednictvím těch nejprestižnějších sportovních akcí, jako je například mistrovství světa, ale i vybudováním moderních sportovišť a zázemí, a v neposlední řadě motivováním dětí ke sportovním aktivitám v rámci projektu Česko vesluje, posilujeme image Ústeckého regionu nejen v České republice, ale i ve světě,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček.

„Bez podpory Ústeckého kraje bychom naše plány realizovali výrazně pomaleji a některé aktivity bychom sami jen obtížně zvládali. Proto si velmi vážíme spolupráce s Ústeckým krajem, ostatními partnery, a věřím, že se nám společnými silami podaří vybudovat jedno z nejvýznamnějších sportovních center v České republice, které bude propagovat kraj, vyhledávat a vychovávat budoucí medailisty, ale rovněž podporovat sportovní činnost dětí a mládeže,“ doplnil ředitel Labe arény Michal Kurfirst.

Za účelem přípravy Mistrovství světa ve veslování v roce 2022 se strany Memoranda dohodly, že budou společně usilovat o zdárný průběh a organizaci celé akce. V rámci své působnosti budou signatáři Memoranda spolupracovat na rozvoji Národního olympijského centra vodních sportů, respektive na dobudování Labe arény Ústeckého kraje ve Štětí i Račicích, jako strategického sportovního zařízení na území Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru