FOTO/VIDEO: Severočeská show, na kterou se hned nezapomene. Do Drážďan přitáhla rekordní počet lidí
Open Air Drážďany 2020. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Drážďany – Žlutočerně vybarvený stadion Rudolfa Harbiga v Drážďanech jako by byl udělaný právě pro Vervu. A žlutočerné masy fanoušků se tu cítily jako doma. Tým v jedinečném utkání pod širým nebem sice „domácí“ Litvínovští nedotlačili k vítězství proti Spartě, ale show to byla parádní a jen tak se na ni nezapomene.

Litvínov už hrával pod širým nebem, ale je to mnoho desetiletí zpět a nebylo to kvůli podívané pro diváky. Prostě jiný stadion neměl. Tentokrát to bylo jiné. O zápasu pod širým nebem se mluvilo už několik let zpět. Zatím ho mají na svém kontě jen některé české týmy. Nejčastěji se mluvilo o fotbalovém stadionu v Teplicích. Nakonec se letos v polovině roku veřejnost dozvěděla, že se Winter Classic uskuteční ve fotbalovém stánku v Drážďanech. Pro hrála akceptovatelná vzdálenost i zkušenosti místních. Už se tam něco podobného odehrálo. Pro českou nejvyšší soutěž to byla zahraniční premiéra.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=5rWT7ZPV6HA

Litvínov proti Spartě ale nebyl jediný důvod, proč na stadion zamířilo nakonec rekordních 32 009 diváků a utvořili tak český extraligový rekord. Ještě před českou nejvyšší soutěží se mezi průhlednými mantinely utkali v derby domácí Dresdner Eislöwen proti Lausitzer Füchse.

A když už byla taková příležitost, udělali z ní pořadatelé i pěknou nejen hokejovou podívanou. Unikátní nástup hokejistů mezi bubnující uličkou, ohňostroj, DJ na vysokozdvižné plošině, laserová show. A Karel Gott. Toho mají rádi lidé v Česku i v Německu. Vzdali mu hold rozsvícenými mobily i několika písněmi v češtině i němčině. Dohromady to byl prostě Open Air, o kterém se bude ještě nějakou dobu hovořit. K úplné spokojenosti litvínovských fanoušků, kteří viditelně nad těmi sparťanskými převažovali a navíc měli podporu místních modrobílých fandů, chybělo už jen vítězství. Sparťané se tak nakonec přece jen stali litvínovskou noční můrou, už podruhé v jednom týdnu. Ale ta atmosféra, ta stála za to.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru