Labe aréna ve Štětí se stala jedním z nejvýznamnějších sportovních center v kraji
Foto: Labe aréna
Zajímavosti

Štětí - Jeden rok stačil k tomu, aby se nová budova Labe arény ve Štětí stala jedním z nejvýznamnějších sportovních center Ústeckého kraje. Během roku 2019 se zde uskutečnilo několik desítek sportovních akcí.

Daří se naplňovat hlavní záměr, aby Labe aréna ve Štětí sloužila jako tréninkové a testovací centrum české veslařské a kanoistické reprezentace, pro oddílové aktivity (nejen ve veslování a rychlostní kanoistice) a pro sportovní vyžití veřejnosti, a to zejména dětí.

„Dobrou zprávou pro celý Ústecký kraj je skutečnost, že Labe aréna ve Štětí v minulém roce úspěšně dokončila první kompletní rok své činnosti. Konaly se zde jak akce na té nejvyšší sportovní úrovni, tak sloužila široké veřejnosti, zejména mládeži a dětem, k různorodému sportovnímu vyžití. Pro letošní rok plánujeme další aktivity, mimo jiné chceme otevřít nové Regionální tréninkové centrum pro přípravu talentované mládeže,“ uvedl Michal Kurfirst, ředitel Labe arény.

1001steti1

Foto: Labe aréna

„Labe aréna svými širokými aktivitami potvrzuje, že se po právu stala Rodinným stříbrem Ústeckého kraje. Je proto dobře, že Zastupitelstvo Ústeckého kraje na konci minulého roku schválilo společné memorandum, které umožní další rozvoj Labe arény, podpoří sportovní aktivity mládeže a dětí a pomůže úspěšně uskutečnit Mistrovství světa ve veslování v roce 2022,“ doplnil Petr Šmíd, náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro školství, mládež a sport.

V Labe aréně Štětí se v minulém roce konaly například - Mezinárodní mistrovství Česka ve veslování na dlouhé dráze, reprezentační trenažérové testy, příprava české reprezentace na Mistrovství světa juniorů ve veslování, Olympijský běh pro školy 2019, Labský čtyřboj, Labská akademie vodních sportů, akce pro školy (ZŠ, SŠ, VOŠ) nebo Školní liga projektu Česko vesluje. Své zázemí zde mají místní sportovní oddíly veslování, rychlostní kanoistiky, parkouru, vodáckého víceboje, crossfitu, florbalu nebo mažoretek.

Labe aréna Štětí byla uvedena do provozu ve druhé polovině roku 2018. V letošním roce by měl být dokončen vnitřní tréninkový bazén pro veslaře, který bude patřit svými parametry mezi unikátní stavby ve světovém srovnání. V další etapě by se Labe aréna ve Štětí měla rozšířit i o nezbytnou ubytovací kapacitu a malou solární elektrárnu. Labe aréna ve Štětí je součástí Národního olympijského centra vodních sportů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru