Děti ze základní školy Havlíčkova se samy vložily do řešení problému
Ilustrační foto. Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Letošní Školní fóra na litoměřických základních školách jsou za námi. Jejich účastníci, zástupci tříd 2. stupně na nich odhalili problémy, které je pálí, ale také naopak, pochválili opatření, jež se podařilo v uplynulém období realizovat přičiněním škol a samotného města.

Na výsledky setkání vždy reagovali zástupci školy a Zdravé město Litoměřice. Řešení některých problémů je v silách školy nebo města a počítá se s nimi v programu rozvoje, ale jiným stojí v cestě platná legislativa nebo vysoké finanční nároky.

Překvapivý průběh mělo fórum na ZŠ Havlíčkova, kde mezi osmi aktuálními problémy suverénně zvítězil stav atletického oválu a příslušných sektorů. Žáci se na setkání dobře připravili a překvapili svým postojem přítomné zástupce Zdravého města, když řešení problému zastřešili svou aktivitou. „Náš mediální kroužek připravil pro školní fórum projekt s názvem Máme si kde hrát?, který chceme na jaře po nezbytných opatřeních začít realizovat. Rádi bychom získali nejen rodiče, přátele školy a obyvatele okolního sídliště, ale i širokou veřejnost, která může náš sportovní areál ve volném čase využívat,“ uvedl Kuba, zástupce 8. třídy a člen mediálního kroužku.

Stav atletického oválu trápí zejména učitele a trenéry, kteří vedou na škole sportovní kroužky. „Povrch je za hranicí své životnosti. Je to velká škoda, protože ovál má ve městě nejdelší dráhu a může sloužit k přípravě na závody na středních tratích. Pokud chce náš kroužek s 30 mladými atlety závodit, pak musí absolvovat cestu do Lovosic. Obdobně jsou na tom i ostatní atleti, kteří chtějí posuzovat svou výkonnost na regulérním povrchu,“ vysvětlil učitel a trenér Vojtěch Jandač.

Pomoc k řešení problému přislíbil svou záštitou místostarosta města Lukas Wünsch. „Byl jsem stejně jako představitelé Zdravého města příjemně překvapen aktivitou žáků, kteří nejen problém vyzdvihli, ale chtějí se aktivně do jeho řešení zapojit. To si zasluhuje podporu,“ uvedl místostarosta.

Pro přehled uvádíme výsledky všech školních fór. Při hlasování na ZŠ U Stadionu zvítězil návrh na obnovu automatu na nápoj a zdravou výživu, na ZŠ Masarykova rozšíření plavání pro 2. stupeň, na ZŠ Lingua Universal povolení mobilních telefonů o přestávkách, na ZŠ Na Valech a ZŠ Boženy Němcové shodně rekonstrukce sociálního zařízení. Jako poslední proběhlo 18. února fórum na ZŠ Ladova, kde žáci preferovali EduPage, tedy zrušení klasických žákovských knížek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru