VÍTE, ŽE... Výsledky testů na Covid-19 se mohou lidé dozvědět rychleji díky chytré mobilní aplikaci
Výsledky testů na Covid-19 se mohou lidé dozvědět rychleji. Nově testovaným poslouží chytrá aplikace v mobilním telefonu.
Zajímavosti

ČR - LaboratorniVysledky.cz Tak se jmenuje nový technologický projekt, který vznikl ve spolupráci Ministerstva průmyslu a obchodu, IT odborníků z firem CNS a YourPass a laboratoří. Díky němu se lidé prostřednictvím online chytré aplikace rychleji dozví výsledky testu na Covid-19. Dostat se k nim bezpečně mohou i přes chytrou digitální kartu v mobilním telefonu.

Podstatou projektu je digitální zpracování a on-line distribuce výsledků vyšetření na Covid-19. Přínosné to je úplně pro všechny: pro laboratoře, kterým se usnadňuje informování lidí, které testují, pro občany, kteří se potřebnou zprávu, jak to dopadlo, dozví rychle, on-line a kdekoliv na světě i pro dodavatele technologií, kteří vidí uplatnění práce v praxi a poznatky mohou využít v dalších činnostech.

„Uvolnění mimořádných opatření v souvislosti s pandemií koronaviru mimo jiné znamená, že se řada lidí musí nově nechat vyšetřit na Covid-19,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Dosud bylo třeba na výsledky testů čekat i několik dnů, technologie vše zrychlují. Digitalizaci nejen ve zdravotnictví intenzivně podporujeme, chystáme třeba program Czech Rise Up 2.0. A projektem, který pomáhá omezit šíření Covid-19, můžeme inspirovat pro celou Evropu.“

Pokud se lidé na Covid-19 nechají otestovat v zapojené laboratoři, výsledky se mohou dozvědět po potřebném zabezpečeném přihlášení do aplikace www.LaboratorniVysledky.cz přímo na počítači, v mobilním telefonu či v jiném chytrém zařízení. Nebo si je mohou stáhnout jako pdf přes digitální kartu YourPass v chytrém telefonu, případně si je přímo v ní opakovaně zobrazit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru