Osmý ročník „Místa přátelská seniorům“ je za dveřmi. O co v kampani jde?
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - „Třikrát a dost“, „Trojboj“ nebo „Plavba po Labi do Píšťan a zpět na lodi Posseidon“ jsou akce, které v letošním roce čekají na litoměřické seniory v rámci kampaně „Místa přátelská seniorům“. Deset zajímavých aktivit připravených pracovníky komunitního plánování Městského úřadu Litoměřice spolu s partnery, proběhnou od září do října.

Od dnešního dne je v informačním centru na litoměřickém Mírovém náměstí všem zájemcům o účast připravena brožura s podrobným přehledem o nabízených aktivitách a soutěžní „Hrací karta“, která bude seniora provázet celou akcí. Kartu s sebou účastník nosí na aktivity, kde sbírá razítka a následně může celou akci ohodnotit.

První aktivita „Třikrát a dost“ začne 3. září a opět bude překvapením, kam se účastníci s pracovníky informačního centra městského úřadu vypraví. „Kromě turistických, zážitkových či soutěžních aktivit, jsou připraveny i naučné přednášky zaměřené na ochranu seniorů před manipulativním chováním „šmejdů“ či domácím násilím nebo zajímavý workshop „Zdravou výživou proti Alzheimerově chorobě“,“ uvedla Renáta Jurková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví. 

Cílem kampaně je představit seniorům zařízení, která slouží obyvatelům města, zapojit je do aktivit a poskytnout prostor pro setkávání a budování vzájemných kontaktů. „Počet účastníků každoročně přibývá. Loňský ročník se těšil největšímu zájmu od dob založení, kdy se zúčastnily téměř dvě stovky seniorů, přičemž nejstarší účastnici bylo devadesát let,“ dodala Bohdana Dojčinovičová z komunitního plánování městského úřadu. Více informací naleznete na stránkách www.komplanlitomerice.cz a plakátech.

Autor: Filip Klieštik, OKMaCR MěÚ Litoměřice

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru