Nejstarší obyvatelka Litoměřic oslavila své 104. narozeniny
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - S dobrou náladou oslavila své 104. narozeniny v Domově pro seniory na Dómském pahorku nejstarší obyvatelka Litoměřic, paní Vlasta Šumová. Učitelka hudby, která v litoměřické „lidušce“ vyučovala čtyři desítky let hru na klavír, si občas v domově zahraje i dnes.

Své 100. narozeniny oslavila ještě ve svém bytě v Družstevní ulici, jako druhý domov si zvolila po hospitalizaci v nemocnici právě litoměřický Domov pro seniory na Dómském pahorku.

Vlastní děti jí bohužel osud nedopřál, a možná proto je celý život obklopena žáky a dětmi ze Základní umělecké školy v Litoměřicích. Ti jí chodí navštěvovat také do domova. Hudba nechyběla ani na dnešní oslavě, na klavír s doprovodem přišel zahrát hudebník Áda Škarda, který pro seniory v domově vystupuje pravidelně. Oslavenkyni zahrála na foukací harmoniku také 95letá přítelkyně z domova, Anička Rašková.

Ke gratulantům se také připojil starosta města Ladislav Chlupáč, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Renata Jurková, ředitelka základní umělecké školy Dominika Valešková, ředitelka litoměřické Farní charity Karolína Wankovská, přátelé a personál z domova pro seniory. „Paní Šumová je náš velký poklad. Ona je důkazem toho, že i v tak vysokém věku si lze spoustu věcí pamatovat, je plná elánu, občas si zahraje i na piano, což je skutečně úctyhodné. Všichni Vám můžeme sklonit hlubokou poklonu a poděkovat za to, že Vás máme. A už jsme domluveni, že těch polokulatých 105 let zase společně a ve velkém oslavíme,“ promluvil k oslavenkyni i hostům starosta Ladislav Chlupáč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru