OBRAZEM: Sportovní hry dvou Euroregionů 2020 vyhrál Euroregion Krušnohoří/Erzgebirge
Sportovní hry dvou Euroregionů 2020 vyhrál Euroregion Krušnohoří/Erzgebirge.
Zajímavosti

Ústecký kraj - Sportovní hry se symbolicky po pěti letech vrátily zpět do Bíliny, kde to v roce 2016 všechno začalo. Jelikož jsou hry putovní, každý rok se střídají strany české a saské a Euroregiony ELBE/LABE a Euroregiony KRUŠNOHOŘÍ/ERZGEBIRGE. Tento princip rotace míst konání umožní účastníkům lepší poznání různých přeshraničních oblastí a jejich zvláštnosti. Celkovým vítězem letošních sportovních her se stal poprvé dne 18. září Euroregion Krušnohoří/Erzgebirge.

Sportovce přivítal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a starostka města Bílina paní Zuzana Schwarz Bařtipánová. Přesto, že epidemiologický vývoj nebyl příznivý, se v pátek sešlo v Bílině na 150 saských a českých mladých sportovců a jejich trenérů, aby zabojovali o pohár a sportovně změřili své sily v disciplínách, jako jsou fotbal (chlapci), atletika (smíšené týmy), volejbal (dívky).

Sportovní hry dvou Euroregionů jsou tradičnězaměřeny na děti a mládež do 16 let. Vedle měření sportovního výkonu mají hry také druhý společenský rozměr, a to přeshraniční setkání lidí se společnými zájmy. Osloveni jsou nejen mladiství do 16 let, ale také trenéři a rozhodčí, kteří si mohou při neformálních setkáních v rámci her vyměnit své zkušenosti.

Projekt byl podpořen Evropskou unií z Fondu malých projektů, které euroregiony spravují v rámci Evropského fondu pro regionální rozvoj Interreg VA 2014-2020.

Letos byl žadatel Euroregion Labe a projektovým partnerem Euroregion Erzgebirge. Příští hry se uskuteční na saské straně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru