VIDEO: Pod šikovnýma rukama vznikl na zahradě mamut! Baví teď kolemjdoucí a můžete si ho koupit
Karel Kaliba vyrobil na zahradě mamuta. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Stebno - Velké oči, masivní kly a chlupaté tělo – tak vypadal pravěký mamut. Mamuti vyhynuli na konci doby ledové, tedy před 18 až 13 tisíci lety. Jenže teď se jeden takový objevil na zahradě u pana Karla Kaliby v obci Stebno u Petrohradu. Jenom je o trochu menší než jeho předci.

„Má na délku bez klů 170 centimetrů a dva metry na výšku,“ popisuje svůj poslední výtvor umělecký štukatér, který se do Stebna přestěhoval vloni se svojí rodinou z Mostecka.

Mamut se neobjevil na zahradě náhodou. Karel Kaliba, mimochodem jeden z tvůrců pohádkového lesa v Hrobčicích, ho postavil pro místní děti jako atrakci na den dětí. Zvíře je postavené z kovové kostry, polystyrenových kostek a přírodních materiálů. Vyrobit ho zabralo čtyři pracovní dny.

https://www.youtube.com/watch?v=fMVRWGStnSk

Přes 100 kilo vážící chobotnatec se stal během chvíle lákadlem pro turisty a projíždějící řidiče. Asynchron: Socha na zahradě ale dlouho stát už nebude. Její autor totiž chce mamuta prodat. „Peníze, které bych takto získal, bych potom věnoval psímu útulku v Žimu na Teplicku,“ svěřuje se výtvarník.

Kdo by měl o mamuta zájem, může sledovat facebookový profil Sochy z dílny Karla Kaliby nebo se informovat na telefonním čísle 723 882 087.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru