Den životního prostředí v Litoměřicích nabídl pestrý program
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Edukativní show Smokemana, výjezdy do třídírny odpadu do Prosmyk, prezentace odpadových společností nebo soutěže o elektrokoloběžku či poukazy do bezobalového obchodu Meloun. To vše nabídl Den životního prostředí, který ve čtvrtek 23. září uspořádalo město Litoměřice na Mírovém náměstí.

Možnost dozvědět se spoustu zajímavých věcí o odpadech či ekologii využily kromě veřejnosti ve velké míře také děti z mateřských, základních i středních škol. Ty zaujala show Smokemana, který měl pro diváky připraveny pestré ukázky s ohněm, kdy školákům například vysvětloval, co ovlivňuje hořlavost různých věcí. Pro nejmenší si pohádku s ekologickým tématem připravilo Sváťovo dividlo, písně se zaměřením na životní prostředí zazpívalo duo Nepetuj.

Na náměstí odbor životního prostředí také přivezl kontejner se směsným odpadem z Nezvalovy ulice a před zraky návštěvníků z něj pracovníci vytřídili vše, co do něj nepatří. Lidé mohli tipovat, kolik kilogramů odpadu v něm po separaci zůstane. Autor nejpřesnějšího tipu vyhrál elektrokoloběžku v hodnotě 14 tisíc korun. Z komodit, které do kontejneru na směsný odpad nepatří, bylo vytříděno 47,5 kg bioodpadu, 14,6 kg plastů, 7,1 kg skla, 6 kg papíru, 2,5 kg kovů a 0,3 kg baterií. Zůstatek činil 28,7 kg. Ze 170 tipů byl nejblíže a elektrokoloběžku vyhrál pan Šťastný, vtipné bylo, že jeden z poukazů do Melounu pak získal pan Veselý.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru