VIDEO: Jezero Most ztratilo čtyři metry ze své hloubky, kvalita vody zůstává výborná
Zdroj: Palivový kombinát Ústí
Zajímavosti

Most - Skvělé zprávy z jezera Most přináší Palivový kombinát Ústí. Po první koupací sezoně zůstává kvality vody v jezeře nezměněna. Podle posledních měření také není jezero již stejně hluboké jako se uvádělo původně.

Už šestým rokem pravidelně devětkrát za sezonu pro Palivový kombinát, který se o rekultivované území stará, provádí detailní odborný monitoring kvality vody Povodí Ohře.

"Z původní hloubky 75 metrů máme nyní nejnižší místo 71 metrů," uvedl Josef Švec, vedoucí odboru rekulitvací a správy území z Palivového kombinátu Ústí. Hloubka byla určena sonarovým průzkumem. Díky hloubce jezera lze sledovat přírodě se blížící procesy, jako je např. samočisticí schopnost. Kvalita vody je stabilní.

Více ve videu

https://www.youtube.com/watch?v=qEPBxppjKOA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru