VÍTE ŽE... Skla pro ikonickou dodávku v elektrickém pojetí se vyrábějí v našem kraji
Foto: Volkswagen AG
Zajímavosti

Chudeřice - Plná elektrifikace koncernu Volkswagen dosáhla také na ikonický model T1. Nový, plně elektrický model pod označením ID.Buzz se začal prodávat na jaře. Čelní skla tohoto originálního vozítka využívaného hlavně pro rodinné výlety a kempování se vyrábějí na nové lince v chudeřickém závodě AGC Automotive Czech. Chudeřice jsou severní část Bíliny.

„Díky významné investici v minulých letech ve stovkách milionů korun jsme v Chudeřicích schopni dodávat čelní skla do nejnáročnějších projektů. Elektromobily obecně totiž kladou větší důraz na to, aby byla skla s vyšší funkcionalitou co možná nejlehčí při zachování vysokých standardů kvality a bezpečnosti. Nový elektrický ID.Buzz ikonického modelu T1 je pro náš závod důležitým střípkem našeho zapojení do rozvoje elektromobility," říká Luděk Steklý, člen představenstva AGC Automotive Czech.

Předprodeje nového modelu koncernu Volkswagen začaly na konci května. Historie legendárního auto s označením T1 sahá až do roku 1950, kdy byla uvedena na trh jeho první verze. V Německu je tento model láskyplně nazýván „Bulli“, jako spojení slov Bus a Lieferwagen. Vůz sloužil pro přepravu osob a nákladů, ale především jako cestovní auto pro volný čas a kempování. Milovníci legendární T1 se pravidelně setkávají v klubech a na různých akcích a srazech.

Závod v Chudeřicích společnosti AGC Automotive Czech patří mezi největší a nejkomplexnější evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Dodává automobilová skla všem velkým evropským automobilkám. V Chudeřicích na Teplicku zaměstnává kolem 1750 lidí. Firma patří do skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru