Školáci v Základní škole Na Valech poměřili síly v programování robotů
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Týmy žáků druhého stupně ZŠ Na Valech a jeden tým ze ZŠ U Stadionu v Litoměřicích se dnes utkaly v konstrukci a programování robotů postavených ze stavebnice. Jejich úkolem bylo připravit svého robota tak, aby dokázal splnit zadané úkoly.

V prvním kole Roboher bylo cílem naprogramovat robota, jenž následně na papírovou podložku nakreslil geometrický tvar. Ten si týmy jen krátce před začátkem soutěže vylosovaly. V rámci druhého úkolu připravili organizátoři dráhu s překážkami. Během třiceti minut musely týmy postavit a připravit robota, tak aby zvládl danou dráhu projet.

Ačkoli může soutěž s roboty vypadat jako velká zábava, stojí za ní spousty příprav a pečlivé práce. „Programování a algoritmizace a částečně také robotika jsou v současné době nedílnou součástí výuky informatiky na základních školách,“ poznamenal učitel informatiky Štěpán Samek, který soutěž za pořádající ZŠ Na Valech koordinoval.

V uplynulých dnech se Robohry konaly také pro žáky z prvního stupně. Vybraní žáci druhého stupně ZŠ Na Valech navíc budou se svými dovednostmi v programování robotů školu reprezentovat na červnovém Mistrovství ČR. Nultý ročník soutěže Robohry podpořilo město Litoměřice a dodavatel robotických stavebnic HWKitchen.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru