Studenti z Ústeckého kraje postoupili do národního finále o nejvyšší mrakodrap Evropy
Foto: Crest Communications Ostrava
Zajímavosti

Louny – OA a SOŠ gen. F. Fajtla Louny postoupily do šestičlenného českého finále mezinárodní soutěže HSF System Modelium 2023. Národní finále se uskuteční v pondělí 5. června v Ostravě v sídle stavební skupiny HSF System, která je pořadatelem a generálním partnerem soutěže. Šestice finalistů si v národním finále rozdělí 22 500 Kč.

O účast v národním finále usilovalo 32 týmů z 23 středních stavebních škol z celé České republiky. „Chtěl bych všem žákům poděkovat za perfektní přístup k zadání soutěže. Modely jsou moderní, nápadité a kvalitně zpracované, takže bylo velmi obtížné vybrat do finálového kola ty nejlepší. Středoškolské týmy odvedly opravdu špičkovou práci,“ uvedl Jan Hasík, generální ředitel a předseda představenstva stavební skupiny HSF System.

O úspěchu studentů jsme psali ZDE.

2605stavba3

Foto: Crest Communications Ostrava

Národní finále v Česku přivítá talentované stavařky a stavaře ze Střední školy polytechnické Brno, SPŠ stavební Havířov, OA a SOŠ gen. F. Fajtla Louny, OSŠP Kolín a Střední průmyslové školy stavební Pardubice (2 týmy). Vítěz národního finále si odnese 15 000 Kč. Vlastní ocenění v hodnotě 7 500 Kč udělí zaměstnanci stavební skupiny HSF System v Česku.

Čtyři nejlepší stavby z českého finále, doplněné o čtyři nejlepší slovenské stavby, následně postoupí do mezinárodního superfinále. Osm středoškolských týmů z Česka a Slovenska se utká o prvenství v úterý 20. června v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Vítěz superfinále získá 25 000 Kč, stříbrná škola 15 000 Kč a bronzový tým 10 000 Kč. Ocenění v hodnotě 5 000 Kč ještě udělí veřejnost prostřednictvím sociálních sítí soutěže HSF System Modelium.

Cílem 15. ročníku mezinárodní soutěže HSF System Modelium bylo vytvořit původní model z vlnité lepenky na téma „Nejvyšší mrakodrap Evropy“. Odborná porota bude na modelech ve finálových kolech posuzovat zejména originální a neotřelý nápad, moderní přístup ke zpracování, kreativitu a invenci.

Pořadatelem a generálním partnerem soutěže je stavební skupina HSF System. Hlavním partnerem soutěže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerem je český Svaz výrobců vlnitých lepenek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru