Začala třídenní návštěva prezidenta Miloše Zemana v Ústeckém kraji, dostal tu jablka a krbovou soupravu
Popáté navštívil prezident Miloš Zeman Ústecký kraj. Na Krajském úřadě Ústeckého kraje ho v úterý přivítal hejtman Oldřich Bubeníček (vlevo). Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - V úterý 3. října zahájil dopoledne svou třídenní návštěvu Ústeckého kraje prezident České republiky Miloš Zeman. Úterý strávil v Bílině a v Mostě. Postupně během dalších dvou dnů navštíví i Lounsko, Chomutovsko i Děčínsko. Návštěvu zakončí prezident Miloš Zeman ve čtvrtek ve Šluknovském výběžku.

Před budovou Krajského úřadu Ústeckého kraje (KÚÚK) přivítal prezidenta a první dámu Ivanu Zemanovou hejtman Oldřich Bubeníček s chotí Jitkou Bubeníčkovou. Po krátkém setkání obou párů následovalo setkání prezidenta ČR se zastupiteli Ústeckého kraje, kde dostal prezident z rukou hejtmana Oldřicha Bubeníčka krbovou sestavu, kterou vyrobili žáci SOŠ a SOU Roudnice nad Labem a dále si odvezl regionální výrobky Ústeckého kraje včetně jablek ze Zahrady Čech.

„Jezdím sem k vám na sever rád. Oceňuji zvláště pokrok, který je ve vašem regionu patrný,“ uvedl při svém projevu Miloš Zeman. Se zastupiteli také besedoval na témata ohledně možných dalších památek UNESCO či splavnosti Labe.

Následovala krátká beseda s řediteli příspěvkových organizací zřizovaných Ústeckým krajem a se členy Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje.

Během prvního dne pobytu navštívil prezident v doprovodu hejtmana město Bílina, kde se prezident setkal na Mírovém náměstí s obyvateli města. Z Bíliny pak přejel do Mostu, kde v divadle oslavil s přítomnými Den seniorů. Tuto tradiční akci pořádá Krajská rada seniorů; letos předal ceny pro výherce seniorské soutěže sám prezident Zeman.

Svůj separátní program má i manželka prezidenta, která navštívila s Jitkou Bubeníčkovou Psí domov Řepnice na Litoměřicku a Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích.

Prezident Miloš Zeman zavítal do Ústeckého kraje již popáté. První návštěva se uskutečnila v roce 2013, v roce 2015 přicestoval do našeho kraje hned dvakrát.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru