Jiráskovy sady získaly ocenění Park roku 2017
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Jiráskovy sady jsou Parkem roku 2017. Vysoké hodnocení získaly v soutěži s dalšími 12 parky České republiky. Odbornou veřejnost přesvědčily o svém prvenství především tím, že skutečně žijí.

„Město park revitalizovalo a tím jeho péče o něj zdaleka neskončila. Své místo pro odpočinek i volný čas zde našly všechny věkové kategorie. Několikrát do roka se v parku pořádají společenské události, mezi nimi Férová snídaně i Den otevřených dveří DDM Rozmarýn. Park je místem výstav, například dnes zde probíhá instalace Výstavy na stromech. Jiráskovy sady jsou zeleným pulzujícím srdcem města a právě to je na nich výjimečné,“ uvedl tajemník Městského úřadu v Litoměřicích Milan Čigáš.

Celkově se soutěže Park roku účastnilo 13 parků, co do počtu se jednalo o zcela nadprůměrný ročník. Jasného favorita neměla, jedinečný byl každý z parků. Až skutečně pokračující kvalitní péče a zájem o park Jiráskovy sady ze strany města i veřejnosti byla pro určení vítěze odborné poroty tím rozhodujícím. „Znamená to pro nás, že jsme svou práci odvedli dobře a směr, kterým jsme se rozhodli ubírat, je správný,“ zhodnotila význam ocenění pro město Lenka Brožová z odboru životního prostředí, která má správu zeleně Jiráskových sadů na starosti. „Lenka Brožová získala nejednu pochvalu za to, jakým způsobem o park pečuje. A to i z toho důvodu, že kromě starosti o zeleň bere vážně také podněty ze strany občanů, na které se snaží bezprostředně reagovat,“ dodal tajemník Milan Čigáš.

V soutěži Park roku 2017 hodnotila „svůj park“ prostřednictvím on-line hlasování i veřejnost. Ta na první místo dosadila Benátky nad Jizerou, Litoměřice skončili páté. Některé další parky získaly čestná uznání odborné veřejnosti. Předání ocenění Park roku 2017 bylo součástí konference PARKY PRO ŽIVOT aneb zeleň v chytrém městě. Za cíl si kromě jiného stanovila připomenout, že ona „chytrost měst“ se ukrývá i v jejich přístupu k zeleni a vztahu k zeleným plochám. „Byla to konference plná inspirace, odnesli jsme si cenné rady, jak můžeme péči o park nadále zkvalitňovat,“ uzavřela Lenka Brožová.

0910jiraskovysady2

Zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru