360° FOTO: Tohle je bojovník s uprchlíky v našem kraji. Podívejte se detailně dovnitř
Schengenbus IV. generace na odpočívadle dálnice D8 u Ústí nad Labem. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Ústecký kraj – Přibližně měsíc slouží v Ústeckém kraji nejnovější Schengenbus. Jde o speciálně upravenou dodávku již čtvrté generace, která slouží boji s nelegální migrací.

Jedná se o vozidlo Mercedes Benz Sprinter CDI KA s pohonem 4x4. Vozidlo je jsou technicky vybavené vnitřní laboratoří k mobilní kontrole cestovních dokladů, cenin a dalších dokladů předkládaných cizinci při jejich kontrolách. Vnitřní laboratoř obsahuje video spektrální komparátor, což je multifunkční přístroj pro kontrolu dokladů, který využívá různé druhy osvětlení.

360° foto

„Abychom mohli proti nelegální migraci účinně bojovat, potřebujeme k tomu odpovídající moderní techniku. Konkrétně tato speciálně upravená vozidla si policisté z cizinecké služby velmi pochvalují. Tyto poslední verze jsou navíc přizpůsobené požadavkům, které si po zkušenostech z předchozích modelů stanovili sami policisté,“ řekl policejní prezident Tomáš Tuhý při přebírání automobilů v loňském roce.

Policisté jsou díky těmto přístrojům schopni během chvíle poznat, zda se jedná o padělaný nebo pozměněný doklad či písemnost.

Fotogalerie

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru