VIDEO: Člověk přestal používat tento krušnohorský železniční tunel. Příroda si ho bere zpět
Novoměstský tunel na Moldavské dráze. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Moldava – Kvůli sesuvům půdy na Moldavské dráze – železniční trati z Mostu přes Osek na Moldavu – stále nejezdí vlaky na horském úseku. A je to znát.

V problematické části se sice pracuje, když to dovolují klimatické podmínky, na další části se zase opravuje dráha, Novoměstským tunelem ale už řádnou dobu neprojelo žádné drážní vozidlo. A tak mohly i jiné zimy četné rampouchy dorůst do obřích velikostí. Na dvou místech se ledopád dokonce přelévá přes koleje.

Návštěvu místa jako místní atrakce ale rozhodně nedoporučujeme. Některé ze stropu visící ledové rampouchy váží mnoho kilogramů, při uvolnění by mohly způsobit vážná zranění. Vstup na trať samotnou je rovněž zakázaný.

Foto

Video

https://www.youtube.com/watch?v=WpMaFE0rrX4

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru