OD SOUSEDŮ: Rodičům z Loun se narodila trojčata. Blahopřejeme!
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Louny – Trojčata se narodila šťastným rodičům z Loun. Na svět přišla v pondělí v Praze. Jsou to dva kluci a jedna holčička. Rodiče jim dali jména Matěj, Sofie a Vojtěch.

"Když jsme zjistili, že budeme mít hned tři děti najednou, byl to nejdřív trochu šok. Když se narodily, nastoupily pocity jako strach o ně, štěstí a láska. Těžko se to popisuje, ale jako rodiče máme samozřejmě radost z narození dětí," uvedl na dotaz naší redakce Michal Z., otec trojčat. Maminka s dětmi odpočívají po porodu v nemocnici v Praze.

K narození trojčat poblahopřála rodině i lounská radnice. „Celé rodině gratulujeme a přejeme všem jejím členům hodně zdraví a šťastný a spokojený život!“ sdělil Jan Čermák, místostarosta Loun.

Město Louny vyplatí každému z novorozených trojčat finanční dar ve výši 13 tisíc korun. Rodiče tuto částku obdrží na základě darovací smlouvy. O daru rozhodla rada města hned v pondělí.

V České republice se každý rok narodí v průměru kolem 120 tisíc dětí. Vícečetných těhotenství a porodů je výrazně méně. Dvojčat se u nás narodí ročně v průměru kolem dvou tisíc párů a trojčat jen obvykle mezi 10-20 trojicemi sourozenců. Čtyřčata už přicházejí na svět jen výjimečně, obvykle zhruba jednou za pět let.

V rámci okresu Louny se trojčata – dvě dívky a chlapec - narodila v roce 2006 rodině v Očihovci na Podbořansku. Letos na podzim jim bude už dvanáct let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru