Obnova Holoubkova a Teplické čtvrti je hotová, vyšla na skoro 12 milionů
Holoubkov. Zdroj: www.meulovo.cz
Zajímavosti

Lovosice - Sedm ulic v místní části Holoubkov a Teplická čtvrť má nový kabát. Opravy chodníků vozovek a veřejného osvětlení byly zahájeny v březnu 2016 a po roce jsou práce na investiční akci za 11,5 mil Kč hotové. Rekonstrukce se týkala ulic: Dvořákova, Škroupova, Sukova, Fibichova, Jabloňová alej, Smetanova a Teplická.

Oprava chodníků byla provedena včetně spodních nosných konstrukcí. Vozovky a části komunikací byly odfrézovány a následně byl položen nový živičný povrch. V rámci opravy došlo i na výměnu obrubníků na náměstíčku v ulici Škroupova a terénní úpravy v místech dotčených výkopovými pracemi např. v ulici Teplická.

Pro zajímavost lze uvést, že bylo položeno cca 3 km silových kabelů pro nové osvětlení, osazeno 3500 m silničních a zahradních obrubníků, celkově byly opraveny chodníky o výměře cca 5 000 m² a vozovky na ploše 2 700 m². Modernizace veřejného osvětlení představovala výměnu za LED svítidla. Nových lamp veřejného osvětlení včetně stožárů je celkem 83 ks. Použit byl stejný typ svítidel nainstalovaný v roce 2014 v sousedních ulicích Kmochova, Zvonařova a Víta Nejedlého.

„Na tuto rekonstrukci by měla navázat oprava vozovky silnice III. třídy v ulici Jabloňová alej. V tuto chvíli jsme získali od vlastníka, jímž je Správa a údržba silnic Ústeckého kraje, předběžný příslib. O termínu realizace se zatím jedná,“ doplnil starosta města Milan Dian.

Rekonstrukce ulic na Holoubkově a v Teplické čtvrti byla jednou z největších investičních akcí loňského roku. Finanční prostředky, které město do projektu vložilo, pocházely zcela z rozpočtu města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru