Myslivce čekalo ráno pořádné překvapení. Kazatelnu jim někdo přemaloval na růžovo
Růžová kazatelna se v zeleni vyjímá. Foto: čtenář
Zajímavosti

Ústecký kraj – Nejdříve velké překvapení, rozpaky a pak smích. To čekalo myslivce při ranním pohledu na jednu z kazatelen. Někdo ji totiž přebarvil. A nový nátěr není v přírodě úplně nenápadný.

„Musím říci, že jsem nejdříve zůstal stát. Myslel jsem, že mám po celonoční čekané halucinace. Pak jsem se začal smát naplno,“ svěřuje se člen mysliveckého sdružení, které po vzájemné dohodě nebudeme zveřejňovat.

Kazatelna zůstala uvnitř neponičena, jednalo se tak spíš o neobvyklou recesi než o zlomyslný útok. Zda myslivci posed nechají v růžovém provedení či jej přetřou na nenápadnější barvu a vyčíslí vzniklou škodu, není zatím známo.

Podobnou recesi už Česko kdysi zažilo. Stál za ní tehdejší student a nyní známý výtvarník David Černý. V roce 1991 natřel na růžovo tank na pražském Smíchově, který tam stál jako připomínka osvobození hlavního města Rudou armádou.

Některé útoky proti mysliveckým posedům ale končí i jejich úplným zničením. Před lety kdosi zapálil posed myslivcům nedaleko Bečova na Mostecku. Na jižní Moravě myslivcům někdo před šesti lety zapaloval a boural posedy a krmelce dlouhodobě, případem se zabývala policie. Před třemi lety o posed neznámý pachatel připravil myslivce na Táborsku. Na Plzeňsku před třemi roky kdosi jeden myslivecký posed dokonce vyhodil do povětří za použití výbušniny.

Jedna taková kazatelna může přijít totiž i na patnáct až třicet tisíc korun

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru