OBRAZEM: Klání o statisíce! 333 šipkařů prověřilo ve finálovém turnaji Molík Cup svůj hráčský um
Molík Cup. Foto: Olga Markuzziová
Zajímavosti

Litvínov - V Litvínově se uskutečnilo o víkendu 20. a 21. května důležité klání. Severočeský oblastní šipkový svaz (SOŠS) zde pořádal již 13. ročník finálového turnaje v šipkách Finálový šipkový turnaj Molík reality Cup.

V sobotu úderem 10. hodiny došlo nejdříve k vyhlášení ligové sezony 2016/2017, byla předána ocenění nejlepším družstvům. Celoroční turnaj Molík Cup se hrál v padesáti restauračních zařízeních, hlavním sponzorem, jak už z názvu turnaje vyplývá, je realitní kancelář Molík. Turnaj v letošním roce nasbíral Jackpot 945.000 korun.

V sobotu v odpoledních hodinách proběhlo finálové klání žen. O nejlepší výsledky bojovalo 67 žen. 266 mužů bojovalo v neděli. V průběhu obou dnů se hrál hlavní turnaj a turnaj odpadlíků. Finanční odměnu si odvezlo 24 žen a 80 mužů. Ti, kteří neměli štěstí ve hře, pak dostali příležitost v náhodném losování, kde je opět čekala finanční odměna.

„Musím říci a jsem za to velmi rád, že účast na těchto turnajích se oproti loňskému roku dvojnásobně navýšila. Loni bylo na finále 144 můžů, letos už 266. To je skvělé. Začíná být znát, že je o šipky obrovský zájem a hrají se a budou hrát. Větší zájem je o ty menší, pravidelné turnaje, kde si lidi zahrají a zatrénují a potom tuto svoji formu prodají na těch hlavních velkých turnajích. Krajských, republikových nebo nota bene ze severu Čech jede v červnu minimálně 35 lidí na mistrovství Evropy do Itálie do Caorle,“ uvedl Jiří Minařík, předseda SOŠS.

Video

 

Molík Cup se odehrál v litvínovském klubu Attic. “Byl to největší prostor, který jsme sehnali za relativně nejlepší peníze a nejlepších podmínek. Přístup majitelů Atticu byl nejlepší ve všech ohledech, udělali nám tady ozvučení, takže nám odpadla tato starost a zajistili všechny služby, které jsou potřeba k takto velkému turnaji, například jídlo a občerstvení pro hráče,“ prozradil Jiří Minařík.

Severočeský oblastní šipkový svaz má velké plány do budoucna. Rád by ještě rozšířil členskou základnu, nejenom o hráče, ale i o družstva, rád by podpořil i další juniory. V současné době podporuje dva juniory, kteří jedou na mistrovství Evropy, jsou jimi velký talent Jan Zajíc z Mostu a Nikola Kolářová z Evaně. Blíží se mistrovství republiky družstev, ze kterého by byl si SOŠS rád přivezl nějakou medaili, v jakékoliv kategorii.

V nejbližší době SOŠS čeká letní šipkový kemp ve dnech od 23. do 27. srpna, v autokempu Osek, na který už přislíbili účast i české šipkové osobnosti současnosti, například Michal Bali a Michal Ondo.

Výsledky z finálového turnaje a další informace najdete zde.

Fotogalerie

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru