Úředníci na kole společně více než třikrát objeli republiku, podpořili tak ekologičtější způsob dopravy
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Úředníci společnými silami objeli na kole Českou republiku více než třikrát dokola. Takovou vzdálenost totiž společnými silami najelo celkem 10 zaměstnanců Městského úřadu v Litoměřicích, kteří se zapojili do soutěže „Úředník na kole“.

Celkem 7418 kilometrů najeli za období od června do konce srpna. Podpořili tak zdravější a ekologičtější způsob dopravy. V úterý se zúčastnění cyklisté dočkali slavnostního předávání cen.

Soutěž se letos konala už potřetí. Absolutní vítězkou se s počtem najetých 2056 kilometrů stala Monika Čapková, loňská stříbrná závodnice. Jak sama uvádí, kolo je její život. „Kilometry jsem nasbírala převážně ve svém volném čase v rámci tréninku po Českém středohoří. Nejraději jezdím na Dlouhém vrchu,“ prozradila Monika Čapková a dodala, že již nyní se připravuje na akci konanou v rámci Evropského týdne mobility – MTB tour České středohoří. Kromě ní přesáhla hranici dvou tisíc kilometrů už jen Šárka Pěkná. Ostatní účastníci se pohybovali v rozmezí od 104 do 906 najetých kilometrů. „Pro přepravu do zaměstnání kombinuji kolo a vlak, navíc jezdím na kole i během víkendů,“ podělil se o svou taktiku například Jan Jaroš s 906 najetými kilometry.

Ocenění v podobě dárkových poukazů a doplňků na kolo převzali účastníci v obřadní síni litoměřické radnice z rukou starosty města Ladislava Chlupáče, tajemníka městského úřadu Milana Čigáše a koordinátorky Zdravého města Litoměřice, která měla akci na starosti, Ireny Vodičkové. Ta zároveň přislíbila pokračování soutěže, možná s upravenými pravidly, i v příštím roce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru