Litoměřické děti se mohou bavit hrami na chodníku. Ty nejen zabaví, ale i vzdělají
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Litoměřické děti se baví hrou na chodníku a zároveň se vzdělávají v oblasti třídění odpadu. Na několika místech totiž byly vytvořeny tzv. enviromentální hry na chodník.

Vzdělat se a zároveň si pohrát na čerstvém vzduchu mohou děti odedneška na ploše před ekologickým střediskem Sever v Litoměřicích. Tato hra není ve městě jediná.

První hra na chodníku vznikla minulý týden před azylovým domem. Další je namalována na plochu před Základní školou Havlíčkova. „Vytipovala jsem místa ve městě, kde se pohybuje hodně dětí, jako jsou prostory u škol a nevyužité betonové plochy na sídlištích,“ vysvětluje rozmístění hřišť iniciátorka projektu Miroslava Jirků z odboru životního prostředí městského úřadu.

1910chodnik2

Zdroj: www.litomerice.cz

Každé hřiště se skládá ze dvou herních prvků. Na jednom děti skáčou na barevných políčkách podle toho, do kterého kontejneru patří předmět napsaný na políčkách. Na druhém skáčou děti na předměty, které patří do vybraného kontejneru. Miroslava Jirků se inspirovala projektem „Hry na chodník pro malé i velké“ navrženém obyvatelem Litoměřic Filipem Horákem v rámci tzv. participativního rozpočtování.

Celkem bude po Litoměřicích namalováno Miroslavou Jirků a jejími kolegy 10 her na chodník. Projekt je realizován s finanční podporou Mondi Štětí.

1910chodnik3

Zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru