Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Dvaadvacetiletý muž z Úštěcka nezabránil volnému pobíhání svého psa po pozemní komunikaci. Pes se měl pohybovat po silnici v době, kdy tudy projížděla dvaačtyřicetiletá cyklistka na jízdním kole.

Došlo k vběhnutí psa do jízdní dráhy cyklistky a jejímu následnému pádu. Žena utrpěla zranění s dobou léčení delší než 42 dní. Ke zranění psa nedošlo.

"Majitel zvířete si nyní převzal obvinění pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu v případě soudem uznané viny hrozí až roční trest nebo zákaz činnosti. Majitelé psů by si měli z této zprostředkované zkušenosti vzít ponaučení a pamatovat si, že za chování i náhlé reakce jejich mazlíčků jsou ze zákona zodpovědní," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru