Hasiči zasahovali často u zatopených domů či komunikací. Snímek je z Kladna. Foto: HZS
Litoměřice

Ústecký kraj, ČR - Vydatný déšť a bouřky hasiče v Česku v noci z pátku na sobotu moc nepotrápily. Více práce potom měli v první víkenodvý den. 

"V souvislosti s výstrahou před deštěm jsme do 18 hodin řešili 320 technických pomocí," spočítali v sobotu večer republikoví hasiči. Nejvíce práce měli na Plzeňsku se 76 zásahy, ve Středočeském kraji, kde hasiči zasahovali čtyřicetkrát, v Jihočeském kraji s 34 výjezdy a Ústeckém kraji, kde byla pomoc hasičského záchranného sboru zapotřebí 32krát. 
 
"Jedná se především o zatopené sklepy, popadané stromy, ucpané propustky a kanály," uvedl Hasičský záchranný sbor ČR. 

V Ústeckém kraji napadlo většinou mezi 10 až 20 milimetry srážek, vodní toky jsou na normálním stavu, hlásí Povodí Ohře v neděli ráno. Pro území Ústeckého kraje nevydal na neděli kvůli počasí Český hydrometeorologický ústav žádnou výstrahu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru