Litoměřice - Dar v podobě 3 kusů Apple iPad mini 3 Wi-Fi 16GB – Gold převzali v úterý 16. června z rukou Aleše Kodytka ze společnosti iStyle CZ, s.r.o. za Městskou nemocnici v Litoměřicích manažerka pro nelékařské zdravotnické obory Lenka Kalábová a předseda Správní rady Radek Lončák.

Nové iPady přispějí k dalšímu zvyšování komfortu pacientů. Foto: Naděžda Křečková

Nové iPady budou sloužit k dalšímu zvyšování komfortu poskytování zdravotních služeb hospitalizovaným pacientům. „Věříme, že tyto iPady pacientům vaší nemocnice dobře poslouží a že jim svým způsobem i pomohou v procesu uzdravování," vyjádřil naději Aleš Kodytek.

Jasnou představu, jak budou nové iPady využity, již v této chvíli nemocnice má. „Rádi bychom je využili jako aktivizační terapeutickou pomůcku například na oddělení lůžek dlouhodobě nemocných nebo v rámci našeho iktového centra. Existuje řada aplikací, které umožňují procvičování kognitivních funkcí a jemné motoriky pacientů nebo nácvik aktivního používání řeči, včetně psaného textu. S řadou těchto aplikací již pracujeme např. v rámci logopedie u pacientů po centrální mozkové příhodě a nyní díky tomuto daru budeme moci tyto aktivity dále rozšířit. Prostor pro jejich využití je též u dětských pacientů, kterým může, pod vedením herních specialistů, hravou formou pomoci při dohánění učiva, které pobytem v nemocnici zameškaly nebo je prostě jen zabavit," uvedla konkrétní příklady využití nových zařízení Lenka Kalábová a dodala, že počítáno je samozřejmě s tím, že tyto iPady budou připojeny na rychlou Wi-Fi síť, aby je mohli odborníci nemocnice, jako třeba kliničtí logopedi, psychologové, psychoterapeuti a ergoterapeuti využít i pro aplikace, které vyžadují práci v režimu on-line.

Celková hodnota daru společnosti iStyle CZ, s.r.o. je 32.071 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru