Litoměřice - Dvě desítky studentů litoměřického gymnázia navštívily ve středu 3. února Městskou nemocnici v Litoměřicích.

Gymnazisté si prohlédli oddělení ARO, oddělení klinických laboratoří, novorozenecké oddělení a zavítali rovněž na oddělení radiologie a zobrazovacích metod. Foto: Naděžda Křečková

„Jde o studenty třetího ročníku gymnázia, kteří se rozhodují o dalším studiu po maturitě. Tito studenti nevylučují, že by si mohli zvolit i některý ze zdravotnických oborů. Proto jsme jim chtěli více přiblížit prostředí nemocnice a umožnit se setkat s těmi, kteří zde pracují a o práci ve zdravotnictví jim mohou leccos povědět," vysvětlila Alena Kuldová ze Zdravého města, která návštěvy gymnazistů v nemocnici každoročně organizuje.

Studenty nejprve přivítal v zasedací místnosti na ředitelství nemocnice manažer pro lékařské neoperační obory MUDr. Lukáš Fuhrmann, který jim v rámci připravené prezentace více představil nemocnici, strukturu pracovišť a zde působících zdravotnických pracovníků, a to jak lékařů, tak i nelékařů, a nastínil současný systém jejich vzdělávání. „Práce ve zdravotnictví je náročná, plná odpovědnosti, ale zároveň velmi krásná a naplňující. Jestliže vystudujete některý ze zdravotnických oborů, tak se o vás vzhledem k současné personální situaci ve zdravotnictví budoucí zaměstnavatelé budou přetahovat," nastínil MUDr. Fuhrmann studentům možnou perspektivu.

Poté následovala prohlídka vybraných pracovišť nemocnice. Gymnazisté si prohlédli oddělení ARO, oddělení klinických laboratoří, novorozenecké oddělení a zavítali rovněž na oddělení radiologie a zobrazovacích metod. Všude se jim věnovali odborníci z daného pracoviště, kteří je nejen provedli, ukázali zdravotnickou techniku, se kterou pracují, ale podrobně popsali svou práci a zodpověděli některé dotazy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru