Litoměřice - Nové výtahy již slouží pacientům i zaměstnancům litoměřické nemocnice. Rekonstrukcí totiž v nedávné době prošly dva výtahy v pavilonu H.

Provoz nových výtahů znamená zvýšení komfortu při jízdě i ekonomickou úsporu. Foto: N. Křečková

„Původní výtahy, sloužící zhruba 25 let, byly po tolika letech provozu již poruchové. Náhradní díly byly obtížně dostupné a opravy se prodražovaly. Proto jsme přistoupili k jejich celkové rekonstrukci," prozradil Radek Lončák, předseda Správní rady nemocnice.

Práce, které trvaly přibližně dva měsíce, zahrnovaly výměnu vodítek ve výtahové šachtě, instalaci nových kabin a výtahových dveří, vše samozřejmě včetně nových výtahových strojů a stavebních úprav ve strojovně výtahů.

Nové výtahy jsou pro přepravované osoby mnohem komfortnější, mají tichý provoz a jízda je navíc plynulá.

„Nezanedbatelným přínosem celé rekonstrukce těchto výtahů je značná úspora elektrické energie," dodal ještě Radek Lončák.

Realizátorem celé akce, vyčíslitelné náklady ve výši dvou miliónů korun bez DPH hrazených z prostředků nemocnice, byla firma OTIS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru