Litoměřice - Až do konce října potrvá v hale litoměřické nemocnice výstava fotografií Jany Jiráskové s názvem „Toulky Českým středohořím".

Foto: Naděžda Křečková

Jedná se o snímky přírody Českého středohoří, což je téma, které se v její tvorbě objevuje velmi často a ke kterému má velmi vřelý vztah. „České středohoří, to je velké množství přírodních rezervací, to jsou krásná města i vesnice. Také hrady a zámky, skanzeny lidové architektury. Pro mě a manžela je to zkrátka oblíbený Kopečkov...," popisuje ve svém povídání k výstavě autorka.

Jana Jirásková, fotografka z Tuchlovic u Kladna, má za sebou řadu samostatných výstav. Své práce představila například v Muzeu T.G.M. v Lánech, v Informačním a vzdělávacím středisku (IVS) Křivoklát nebo na Správě CHKO Křivoklátsko ve Zbečně. Autorka se také úspěšně účastní fotosoutěží. Mezi její největší úspěchy patří 3. místo ve fotosoutěži „Lánské pohledy 2010" nebo v roce 2011 2. místo ve fotosoutěži „Život a cestovní ruch v Českém středohoří" za fotografii s názvem „Dobré světlo".

Jana Jirásková svými snímky rovněž často přispívá do regionálních deníků.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru