Litoměřice - Pro Městskou nemocnici v Litoměřicích skončil opět úspěchem 11. ročník celostátní srovnávací ankety neziskové organizace HealthCare Institute (HCI). Ta každoročně v rámci projektu Nemocnice ČR zjišťuje jak spokojenost ambulantních a hospitalizovaných pacientů a spokojenost zaměstnanců nemocnic, tak i finanční zdraví hodnocených subjektů.

0512nemocnice

Ilustrační foto

Výstupem tohoto projektu jsou žebříčky nabízející srovnání českých a moravských nemocnic. „V letošním roce jsme opět bodovali ve všech zmíněných oblastech. V rámci konkurence všech českých a moravských nemocnic jsme obsadili u spokojenosti zaměstnanců 15. příčku, v hodnocení ambulantních pacientů 58. místo a v hodnocení hospitalizovaných osob 57. pozici," zhodnotil předseda správní rady a výkonný ředitel litoměřické nemocnice Radek Lončák a dodal, že výsledky v těchto oblastech jsou víceméně srovnatelné s předchozím rokem.

Jako tradičně nemocnice dosáhla výborných výsledků v rámci Ústeckého kraje. „Ve dvou zmíněných oblastech, a to ve spokojenosti ambulantních pacientů a zaměstnanců, jsme získali v rámci kraje 1. místo, což je oproti loňsku postup o jednu příčku pomyslného žebříčku," neskrýval radost z výsledku Radek Lončák a dodal, že v hodnocení hospitalizovaných pacientů se litoměřická nemocnice umístila, stejně jako v loňském roce, na druhé příčce. „Velmi si vyjádření našich pacientů a zaměstnanců vážíme a bereme ho jako velký závazek, protože ještě těžší, než výborné umístění získat, je si ho udržet," zhodnotil ještě Radek Lončák.

Samostatnou z hodnocených oblastí, též spadajících pod projekt HCI Nemocnice ČR, je finanční zdraví nemocnic. To se, na rozdíl od spokojenosti, která pracuje s údaji z letošního roku, vztahuje k roku 2015 a není hodnocena anketním průzkumem, ale vyhodnocením statistických a ekonomických dat. Mezi nemocnicemi zřízenými městy a obcemi skončila litoměřická nemocnice v hodnocení finančního zdraví na páté pozici v rámci celé České republiky.

Do šetření Nemocnice v ČR se letos zapojilo 358 hospitalizovaných, 344 ambulantních pacientů a 227 zaměstnanců litoměřické nemocnice.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru