25 nápadů na to, jak strávit víkend! Máme pro vás tipy na krmení zvěře, veterány i pořádnou dřinu
Kam vyrazíte o víkendu? Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Co nás čeká v sobotu 20. a v neděli 21. července? Další várka akcí pro jednotlivce i rodiny. Výběr bude z mnoha žánrů.

Bude se sochat, dokonce na dvou místech, ochutnávat zlatavý hořký mok, bude se sportovat a závodit, koncertovat, prohlížet, promítat, krmit divá zvěř, nebo vás čeká procesí či pouť.

Podívejte se, jaké akce se budou tuto sobotu a neděli konat v našem kraji.

LOUNSKO

Žatec

20. červenec – Žatecké sochání – od 13 hodin

  • Zajímá-li vás jak vznikají sochy, nenechte si ujít návštěvu Žateckého sochání, které se uskuteční v Křížově vile, v Zeyerově ulici 344. Čeká vás zde výtvarná dílna pod širým nebem. Pod vedením zkušeného sochaře si můžete zkusit vyrobit vlastní sochu.
  • Vstupné 50 Kč, děti 25 Kč

Stekník

20. a 21. červenec - Reprezentační a soukromé prostory – od 10 hodin

  • Nenechte si ujít prohlídku nového prohlídkového okruhu zámku Stekník s názvem Reprezentační a soukromé prostory. Ten připomene osudy rodiny švýcarského konzula Gerolda Déteindre, která zámek vlastnila v letech 1907–1949. Těšit se můžete na interiéry soukromých salonů v západním křídle a také na reprezentační prostory sala terreny v přízemí a hlavního sálu v patře zámku. Nový prohlídkový okruh vznikl v rámci II. etapy Obnovy interiérů zámku Stekník, financované ze státního programu MK ČR v létech 2016–2019.
  • Vstupné 100 Kč, děti do 6 let zdarma

Jimlín

20. a 21. červenec – Kinematograf bratří Čadíků – od 21.30 hodin

  • Kinematograf bratří Čadíků bude i o víkendu promítat filmy na zámku Nový had. V sobotu můžete zhlédnout film Chata na prodej, v neděli Čertí brko
  • Vstupné dobrovolné na dobročinné účely.

Krásný dvůr

20. červenec - Večerní komentovaná procházka zámeckým parkem – od 21 hodin

  • Užijte si kouzlo jednoho z nejstarších krajinářských parků po setmění, včetně návštěvy osvětleného Novogotického templu. Délka procházky zhruba 2 hodiny. S sebou si vezměte vhodnou obuv a svítilnu. Rezervace na tel. 415 210 004.
  • Vstupné 120 Kč, snížené vstupné 80 Kč.

2007vikend2

CHOMUTOVSKO

Chomutov

20. a 21. červenec – Krmení tuleňů a makaků – začátky v textu

  • Víte, za jak dlouho sní tuleni kýbl ryb? Chcete vidět tuleního tátu Kaška, jak si umí zaplácat o přídavek? Případně se na něco zeptat chovatele? Každý den v 11 a 14 hodin se v chomutovském Zooparku u bazénu tuleňů koná ukázkové krmení, tak se přijďte podívat. Krmení se koná během hlavní sezony, a to každý víkend – v sobotu i neděli. Během letních prázdnin pak probíhá každý den.
  • V horní části Zooparku narazíte na veliký výběh, ve kterém se prohání šestice bezocasých opic druhu makak magot. Snad nejzajímavější na nich je, že se jedná o jediný opičí druh, který obývá Evropu, přesněji gibraltarskou skálu. Na rozdíl od opic v rovníkových oblastech se makakové živí hlavně semeny cedru, hmyzem a výhonky, nepohrdnou ani jedovatým škorpionem. Krmení se koná během hlavní sezony, a to každou sobotu a neděli. Během letních prázdnin pak probíhá každý den, vždy od 13 hodin.
  • Vstupné – běžné vstupné do Zooparku

20. a 21. červenec – Projížďka Safari Expresem – začátky v textu

  • Jízda terénní soupravou po pláních Eurosafari mezi stádem muflonů, zubrů a jaků. To je jeden z unikátních zážitků, který si můžete zažít v Zooparku v Chomutově. Ze zastávky v centrální části zooparku odjíždí souprava na trasu, která zahrnuje část vlastního zooparku, průjezd Eurosafari a skanzenem Stará Ves. Souprava jezdí každý den. Jízdenky se kupují přímo na místě u průvodce. Podmínkou je, aby byl Safari expres obsazen alespoň deseti cestujícími a rovněž musí být vhodné počasí. V případě silného deště či podmáčeného terénu se jízda neuskuteční. Začátky jízd jsou vždy ve 13, 14, 15, 16 a 17 hodin.
  • Jednotné jízdné je 50 Kč. Děti do 3 let jedou zdarma.

Kadaň

20. červenec - Odpoledne v AmFíku plné hudby – od 13 do 22 hodin

  • Odpoledne plné hudby v AmFíku v Kadani.
  • Vstupné 200 Kč

Klášterec nad Ohří

21. červenec – Komentovaná prohlídka zámeckého parku – od 16 hodin

  • V neděli se opět můžete těšit na komentovanou prohlídku zámeckého parku s panem Františkem Kroupou. Tentokrát Vás pan Kroupa provede především Stibalovo okruhem. Sraz účastníků je v 16.00 hod. u zámecké kašny. Vstupenky zakoupíte v turistickém informačním centru pod radnicí nejpozději půl hodiny před prohlídkou.
  • Vstupné 30 Kč, děti do 12-ti let zdarma

Boleboř - Lesná

21. červenec - Sochařské sympozium 2019

  • Sochy se budou tvořit i na Lesné, kde v neděli odstartuje další ročník úspěšného letního Krušnohorského sochařského sympozia. Letos se můžete těšit na mistry řezbářské, sledovat jejich práci a zhlédnout i výstavu soch v areálu horského hotelu Lesná. Sympozium bude pokračovat až do 27. července.
  • Vstupné neuvedeno

1207tipyzoo

MOSTECKO

Most

21. červenec - Krušnoman Cross Triathlon Most

  • Areál Matylda bude v neděli patřit sportu. Běh/plavání/jízda na horském kole (MTB). Pořádný závod na plných distancích, zábavné tratě a bezvadná organizace krále Krušnomana I. – Tomáše Langhammera! Ač Most není díky médiím synonymem přírody, okolí nádrže Matylda vás přesvědčí o opaku, navíc místní singletraily patří k nejzábavnějším v XTERRA Czech tour! V průběhu dne budou probíhat tři kategorie závodů v běhu, plavání a jízdě na horském kole, Classic (možnost vytvoření štafety pro jednotl. disciplíny), Sprint / hobby (možnost štafety) a Dětské závody.
  • Vstupné neuvedeno

Bělušice

20. červenec – Bělušické slavnosti – od 15 hodin

  • Obec Bělušice pořádá Bělušické slavnosti. Proběhnou v sobotu 20. července od 15 hodin v areálu fotbalového hřiště. Čeká vás Pomáda show, Elán revival, Michal David revival, Revival Banda, soutěže pro dospělé a diskotéka.Pro děti jsou od 15 hodin nachystány pohádky.
  • Vstupné zdarma

Horní Jiřetín

20. srpen – závody do vrchu podniku Krušnohorský pohár – od 7 hodin

  • Další závodní den podniku Krušnohorského poháru se pojede Mostecku v sobotu 20. srpna z Horního Jiřetína na Novou Ves v Horách. Trasa k cíli závodu měří 4600 metrů a má převýšení 314 metrů. Jde o jednu z nejkrásnějších tratí v Česku. Po celé délce tratě jsou svodidla a je položen kvalitní asfalt. Pilotům nabídne 21 zatáček. Depo pro závodníky bude rozložené u cíle závodních strojů v obci Nová Ves u bývalé koliby, za což organizátor závodů děkuje Obci Nová Ves v Horách. Otevřeno bude od pátku 19. července od 14 hodin. V depu bude k dispozici mobilní toaleta a občerstvení. Závodní den začne v sobotu 20. Července v 7 hodin a potrvá cca do 18 hodiny. Divákům nabídne nejen chvíle plné adrenalinu, ale i několik zajímavostí a překvapení. Diváci se opět budou moci potkat se jezdci a zblízka si prohlédnout jejich stroje a nadýchat se atmosféry závody prosáklou vůní benzínu.
  • Vstupné pro diváky zdarma

1207tipy

TEPLICKO

Teplice

20. červenec - Jízda veteránů – od 11 do 14 hodin

  • Ústecká veterán rallye se letos jede v sobotu 20. Července OC Olympia Teplice. Budete si moct prohlédnout letité krasavce v čase mezi 11 - 14 hodinou. V Teplicích se uskuteční jedna ze zastávek této rallye, okolo 14 hodiny se auto a moto dědečkové postupně vydají na další část své krásné jízdy.
  • Vstup zdarma

21. červenec - Procházka salónem Evropy aneb 300 let morového sloupu v Teplicích – od 14 hodin

  • Vyjděte na jednu z procházek po historickém centru Teplic a vstupte do jeho historie, kdy byly lázně nazývány Salonem Evropy či malá Paříž. Procházky se konají každou neděli od 14,00 hod v českém jazyce. Při procházce se dozvíte jací světoví velikáni a monarchové pobývali v nejstarších lázních střední Evropy. Máte možnost navštívit výstavu k výročí 300 let morového sloupu v Teplicích, Zámecké náměstí s historickými domy a lázeňským parkem dojdete až do bývalého protestantského kostela Bartholomeus. Zde jsou ke zhlédnutí výstavy k sedmi stoletím židovství v Teplicích a papírové modely významných českých a evropských staveb. Prohlídky se konají každou neděli od 14,00 hodin. Začátek v turistickém centru Visitteplice, Dlouhá 63/31, 415 0 1 Teplice.
  • Vstupné 100 Kč

Osek

20. červenec - Osecká kytara – od 12 do 20 hodin

  • Nenechte si ujít Oseckou kytaru konající se 20. 7. 2019, tento rok znovu na městském koupališti. Vystoupí: Taxmeni, Devítka, Passage, Hurricane, COP, Epydemye a Pavel Petran a kapela. Začínáme od 12:00.
  • Vstupné 220 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma

Modlany

20. červenec - Den zábavy s kapelou Modlanská skládka - od 9 hodin

  • V areálu Baníku Modlany se v sobotu 20. července koná už 5. ročník akce Den zábavy s kapelou Modlanská skládka. Den zábavy je rozdělen do dvou částí dopolední od 9:00 do 14:00 je určen dětem a jejich rodičům plný atrakci a soutěží které děti projdou broučkovu cestu. Zakončeným pohadkou .Odpoledni program bude patřit kapelám Staré časy, Schlak, Hlahol, Love gangsters, Modlanská skládka, Vilda Čok a Baypas a Cower.

1207tipy2

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

20. červenec - Ústecký BeerFest 2019 – od 12 do 22 hodin

  • První ročník netradiční kulturní akce pro celou rodinu. Čekají vás hudební produkce všech žánrů, prezentace regionálních pivovarů a ochutnávky různých značek piv, pouťové atrakce i stánky s bohatým občerstvením.
  • Vstupné zdarma

Velké Březno

21. červenec - Za pohádkou na zámek Velké Březno – od 14 hodin

  • Každou červencovou a srpnovou neděli je pro děti připraveno divadélko, odehrávající se v půvabném prostředí zámku. Začátek představení je obvykle ve 14 hodin. Návštěvu můžete spojit s posezením u kávy či s příjemnou procházkou v parku.
  • Vstupné 50 Kč.

1207tipy3

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

20. červenec – Knihovna pod širým nebem, Jiří Imlauf – od 18 hodin

  • Koncert frontmana kapely Houpací koně Jiřího Umlaufa, spojený s autorským čtením, uskuteční se na Střeleckém ostrově v Litoměřicích.
  • Vstupné zdarma

Lovosice

20. červenec - Altros Rockfest – od 14 hodin

  • Již od pátku 19. července probíhá v Lovosicích devatenáctý Altros Rockfest, a to v krásném prostředí lesoparku Osmička u řeky Labe. Hudebně je zaměřen na punk a rock. I v sobotu vás čeká pořádná hromada skvělé rockové muziky. Tradičně proběhne i soutěž v pití piva z tupláku na EX a nebude chybět festivalová čajovna či možnost stanování. Program na sobotu: 13:00 Dobrý pocity, 14:00 Bez šance, 15:00 Baťa a Kalábůf něžný beat, 16:05 Louty, 17:00 Plexis, 18:20 Vilém Čok, 19:40 SteelFaith, 20:40 Root, 22:00 The Fialky a ve 23:20 A New Chapter.
  • Vstupné 200 Kč

Ploskovice

20. červenec - Kráska a netvor na zámku Ploskovice – od 18 do 23 hodin

  • Na zámku Ploskovice můžete zažít večerní procházku zámkem s divadelním představením. Pohádka pro dospělé a starší děti. Tajemný, strašidelný i romantický příběh na motivy francouzské pohádky. Režie a hudební produkce Marka Dobrodinského. Nutná rezervace na tel. 604 381 520.
  • Vstupné neuvedeno

21. červenec - Vokální kvarteto Laurus na zámku Ploskovice – od 17 hodin

  • Zažijte zajímavý koncert vokálního kvarteta v prostředí barokní perly severočeského kraje. Repertoár vokálního kvarteta Laurus tvoří převážně písně z období renesance a baroka. Velkému úspěchu u publika se těší i africké tradicionály, které si svým nábojem spolehlivě získávají posluchače. Účinkují Vlasta Reicheltová, Magdalena Střesková, Monika Hlaváčková, Petr Petřík a Jan Cidlina.
  • Vstupné 150 Kč

1207tipyvyzvactenarum

Zubrnice

20. červenec - Pouť ke sv. Máří Magdaléně v skanzenu Zubrnice – od 9 hodin

  • V Zubrnickém skanzenu se v sobotu koná Pouť ke sv. Máří Magdaléně. Čeká vás procesí a mše svatá v kostele sv. Máří Magdalény, dále řemesla, trhy, hudba, tancovačka, a chybět nebude ani občerstvení.

DĚČÍNSKO

Děčín

20. červenec - Letní souznění – od 18 hodin

  • Koncert klasické hudby se uskuteční v Barokním sálu na zámku v Děčíně. Vystoupí klavíristky Šárka Stehnová, Regina Tanujaya a klarinetista Jaroslav Škuta. Zazní skladby J. Haydn, F. Chopin, F. Poulenc, R. Schumann a další.
  • Vstupné 100 Kč

Benešov nad Ploučnicí

20. červenec - Pivní Pábení - od 16 do 22 hodin

  • Benešovské PIVNÍ PÁBENÍ proběhne v sobotu 20. 7. od 16 hodin na koupališti. Milovníci chmelového moku budou moci ochutnat pivo od regionálních pivovarů. I děti tam najdou tam své, například pro ně bude přichystán skákací hrad, malování na obličej či surf stimulátor. Na programu jsou také dvě živé kapely, hrát bude Standa Band a Kabát Revival Varnsdorf, který je jako jediný revival s kytaristou originální skupiny Kabát Jirkou Buškem.
  • Vstupné 50 Kč

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru