Pod Řípem bude první setkání hasičů
Ilustrační foto
Co se chystá

Roudnice nad Labem - Ve státní svátek 28. října 2019 se na konci aleje věhlasné cesty na velebnou horu Říp uskuteční „První setkání hasičů pod Řípem“ u příležitosti 101. výročí vyhlášení samostatnosti Československa.

Svou účast přislíbil také vedle zasloužilých hasičů první český sbor z Velvar a nejstarší činné pražské SDH - Praha-Braník. Nebudou chybět ani zástupci profesionálních podnikových hasičů, především z HZS Ústeckého kraje, územního odboru Litoměřice a Spolany Neratovice.

K vidění bude jak historická technika v čele s koněspřežkou z Libkovic, tak i současná, která předvede několik ukázek a příznivci hasičiny si ji budou moci doslova osahat. Mimo jiné si díky roudnické firmě Meva vyzkouší, jak se dýchá pomocí přístroje. Své výrobky tu představí jak prodejci požární techniky, tak i propagačních předmětů. V informačních stáncích se hosté nebývalého setkání budou moci seznámit s městem a akcemi Roudnice nad Labem, preventivní činností HZS Ústeckého kraje nebo nabídkou Hasičské vzájemné pojišťovny.

K tak významné akci patří i pořádná hudební kulisa. Zajistí ji Velký dechový orchestr Mělník pod taktovkou Josefa Šebesty, který bude hrát už před půl dvanáctou při pokládání kytic u sochy praotce Čecha a pak bude doprovázet slavnostní průvod na místo setkání, kde po odhoukání poledne zahraje československou státní hymnu a po uvítání starostou Roudnice nad Labem další skladby. Ty už však budou patřit k úvodu pestrého programu, ve kterém budou vedle avizovaného programu ještě ukázky mladých hasičů z Vědomic a Tuhaně. Jelikož už bude podzim a může se ochladit, tak v rámci zabezpečení občerstvení jsme rádi přijali nabídku firmy Fernet Stock s ochutnávkou jejich výrobků.

Brněnská firma Alerion, která pro hasiče vyrábí nádherné prapory, připravila pro vybrané pamětní stuhy, které budou slavnostně předány na vrcholu Řípu v šestnáct hodin, stejně jako účastnické pamětní listy.

Organizace této ojedinělé akce se ujal šéfredaktor Hasičského čtení Josef Pepa Nitra, OSH Litoměřice, druhý nejstarší český sbor dobrovolných hasičů z Roudnice nad Labem a další sbory Podřipska pod záštitou starosty Roudnice nad Labem Františka Padělka a za podpory starosty Krabčic Jiřího Šimáčka. (jpn)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru