Nenechte si ujít: Do Roudnice se již po sedmnácté sjedou veteráni z různých koutů republiky
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Co se chystá

Roudnice nad Labem - V sobotu 14. září se do Roudnice nad Labem se opět sjedou veteráni z různých koutů České republiky. Výstavu připravuje dobrovolné sdružení přátel historických strojů v čele s PhDr. Ondřejem Šedivým ve spolupráci s organizací Říp, o.p.s.

Výstava je určena pro kategorie auto, moto a speciální vozidla. K vidění budou, kromě zajímavých automobilových a motocyklových pradědečků, též sportovní a klasické vozy 60. a 70. let, americké luxusní vozy i některá vozidla bývalého východního bloku. Bližší informace o jednotlivých vystavených exponátech si návštěvníci přečtou u každého stroje na popisovém listě.

HISTORICI V ROUDNICI představí i dva exponáty ve výstavní premiéře. Prvním z klenotů bude motocykl Poustka 150, ročník 1923, jehož výrobcem byl František Poustka. Motocykl byl darován Národnímu technickému muzeu a nikdy nevyjel na silnici. Druhým je pak automobil Wartburg - Decauville, ročník 1900, z francouzské firmy DECAUVILLE. Toto třímístné vozidlo bylo upraveno pro film "Dědeček automobil".

Návštěvníci budou mít možnost poslouchat swingovou hudbu v podání kapely Bonus, nebude chybět stánek s občerstvením. Historickým autobusem bude možné vydat se na okružní jízdy po okolí. Děti se mohou těšit na 3 pohádky Divadla z bedny. Program vyvrcholí v odpoledních hodinách, kdy vozidla odstartují na spanilou jízdu, při komentovaném defilé přes startovní bránu. Z jízdy se budou vozy vracet zpět na Karlovo náměstí, kde zůstanou ještě chvíli vystaveny.

Veškeré informace naleznete na webu: www.historicivroudnici.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru