Podřipské muzeum se otevírá! Navštivte některou z těchto výstav
Ilustrační foto
Co se chystá

Roudnice nad Labem - Podřipské muzeum se, po pauze zapříčiněné epidemií COVID-19, v úterý 16. června znovu otevře veřejnosti. Kromě stálé expozice věnované historii Podřipska tak od 10:00 můžete navštívit i výstavy věnované 200. výročí narození V. Kratochvíla, A. Muchovi a jeho práci na československých platidlech či antickým vázám, terakotám a lampám ze sbírek Uměleckoprůmyslového muzea v Praze.

Podřipské muzeum původně plánovalo otevřít své expozice již dříve, stejně jako ostatní roudnické kulturní instituce. Delší provozní přestávka však umožnila dokončení hned několika zajímavých expozic.

„Drobné zpoždění bylo zapříčiněno tím, že pracovníci muzea chtěli při otevření prezentovat roudnické veřejnosti nové výstavy, které v původním termínu ještě nebyly dokončené. Od úterka tak budou moci návštěvnici shlédnout, kromě stálé expozice věnované historii Podřipska od nejstarších dob až do 2. světové války, také expozice věnované 200. výročí narození Václava Kratochvíla, významného Podřipského buditele, Alfonsi Muchovi a jeho práci na československých platidlech či výstavu antických, váz terakot a lamp ze sbírek Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Na výstavách věnovaných V. Kratochvílovi a A. Muchovi měl zásadní podíl roudnický Klub sběratelů starožitností a drobných památek. Zhruba jeden měsíc bude v muzeu také k vidění výstava Tisíc let spali ve stínu Radobýlu, která musela být záhy po otevření uzavřena,“ vysvětlil situaci ředitel muzea Martin Trefný.

V nejbližší době muzeum plánuje otevření hned dalších dvou nových expozic. Jedna má být věnována krajinomalbám severozápadních Čech, které Podřipské muzeum zapůjčilo ze sbírek Muzea města Ústí nad Labem. Druhou pak bude odložená výstava k 75. výročí konce 2. světové války, na jejíž realizaci má lví podíl roudnický Klub přátel československého opevnění.

Pro aktuální informace sledujte webové stránky Podřipského muzea, kde již brzy naleznete i nové termíny konání všech odložených přednášek, které nemohly být z výše uvedených důvodů uskutečněny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru