Dobrá zpráva: Podzimní Zahrada Čech bude! Na konci srpna bude také Den pro děti
Zdroj: www.litomerice.cz
Co se chystá

Litoměřice - Brány litoměřického výstaviště se ve spolupráci s Českým svazem chovatelů Litoměřice-Žitenice prvně v tomto roce návštěvníkům otevřely na propagačně naučnou výstavu s názvem Děti a zvířata Litoměřice 2020, a to ve dnech od 6. do 8. února.

S výstavištěm Zahrada Čech se mohli návštěvníci setkat ve dnech od 13. do 16. února také na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World, který se konal na výstavišti Praha – Holešovice.

Následné plány na jarní sezónu byly náhle narušeny v souvislosti s mimořádnými nařízeními vlády ČR a krizového štábu v boji proti koronavirové epidemii. První jarní výstavy Tržnice Zahrady Čech a Bydlení na Zahradě Čech tak musely být ihned zrušeny. S postupem času se toto rozhodnutí dotklo také dalších plánovaných akcí. V květnu se mělo uskutečnit Setkání u pomníku Přemysla Oráče ve Stadicích. Zrušena byla také Mezinárodní výstava psů, která se měla na litoměřickém výstavišti uskutečnit ve dnech 23. a 24. dubna. Termín 30. ročníku výstavy Autosalon na Zahradě Čech byl přesunut na rok 2021. Stejně tak Hasičské slavnosti, které se budou konat v náhradním termínu od 11. do 12. června 2021.

I přes tato náhlá opatření však výstaviště Zahrada Čech posloužilo veřejnosti. Ministerstvo zdravotnictví vybralo areál jako vhodné místo pro testování reprezentativního vzorku populace v Česku na přítomnost onemocnění Covid-19. Po pohotové reakci krizového štábu města Litoměřice a rychlých přípravách na výstavišti Zahrada Čech proběhlo testování ve dnech od 23. dubna do 1. května.

Po odloženém startu výstavní sezóny se výstaviště opět probudilo k životu na počátku května. Spustilo totiž nový projekty Venkovské trhy na Zahradě Čech a Piknikový den na Zahradě Čech, kterými reagovalo na rozvolnění vládních opatření. „Sice jsme s pořádáním Venkovských trhů v původním kalendáři akcí pro tento rok nepočítali, přesto jsme rychle zareagovali a jsme rádi, že alespoň v malém rozsahu můžeme svou činnost vykonávat“ uvedla obchodní, marketingová a provozní ředitelka Michaela Mokrá. Akce proběhly souběžně v termínech 9. května, 23. a 24. května a 6. a 7. června.

„Velice nás potěšilo, kolik podpory se nám v těch těžkých chvílích dostalo. Bez dotační podpory od Města Litoměřice by existence společnosti byla ohrožena, stejně tak nadcházející výstavní plány. Neskutečně si toho vážíme a srdečně děkujeme. Věříme, že nyní vše společnými silami již zvládneme! Intenzivně pracujeme na ukončení letní sezóny a startu té podzimní. Doufáme, že se s Vámi všemi potkáme na Dni pro děti v sobotu 29. srpna a na Zahradě Čech ve dnech od 11. do 19. září. Těšíme se na Vás!“ dodala Michaela Mokrá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru