Máte rádi běh? Zapojte se do toho silvestrovského a pomozte dobré věci
ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Teplice – Po svátcích přijde mnohým z nás k duhu pohyb. Jednou z možností, jak si protáhnout svaly a současně přispět na dobrou věc, je Silvestrovský běh pro Živý dům teplických salesiánů.

Akci, která se uskuteční na Silvestra mezi 8. a 14. hodinou, pořádá v rámci česko-německé spolupráce organizace Ackermann Gemeinde a její mládežnická sekce Junge Aktion, ve spolupráci se salesiány. Zúčastnit se může kdokoliv.

„Silvestrovský běh pořádáme každý rok a nechtěli jsme o něj naše běžce připravit ani letos. I když vzhledem k situaci v poněkud netradiční formě,“ říká k nápadu koordinátorka běhu za německou stranu, Marie Smolková. „Salesiány známe a věříme, že jejich práce pro děti a mládež pomáhá zlepšovat situaci v severních Čechách,“ doplňuje kolegyni jednatel organizace Matthias Dörr. „Proto letošní běh uskutečníme formou benefice a výtěžek budeme věnovat jim.“

Podle Jany Švecové, která akci koordinuje na straně salesiánů, si každý účastník zvolí libovolnou trasu, čas, vzdálenost a zajistí patrona. „Patron vyplatí běžci za každý uběhnutý kilometr dohodnutou částku, kterou účastník běhu potom poukáže na účet veřejné sbírky pro Živý dům,“ vysvětluje Švecová. Jak dodává, účast v běhu není omezená věkem, místem a možné je použít třeba běžící pás.

Přestože je letos systém běhu jiný a je organizovaný na dálku, mohou zapojení běžci získat ocenění. Ta se budou rozdávat ve třech kategoriích. První, s označením největší multiplikátor, bude věnovaná běžci, kterému se podaří nasmlouvat nejvíce patronů. Další ocenění získá nositel radosti, což bude běžec s nejzářivějším úsměvem na běžeckém snímku. A třetí ocenění, mezigenerační dialog, je určené pro účastníka, kde bude mezi běžcem a jeho patronem největší věkový rozdíl.

Účastníci Silvestrovského běhu a jejich patroni budou mít také možnost setkat se příští rok s ostatními na česko-německém pikniku v Praze na Vyšehradě. Setkání se uskuteční v sobotu 7. srpna 2021 a kromě jiného na něm budou předána zmíněná ocenění. Další informace a kontakty najdete na stránce: https://www.salesianiteplice.cz/silvestrovsky-beh-pro-zivy-dum/

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru