TIP NA VÍKEND: Tajuplné šifry a úkoly. V Krásném Dvoře připravili pro návštěvníky sérii tří zážitkových her
Zámek Krásný Dvůr. Foto: Laurencia Helásková
Co se chystá

Krásný Dvůr - V prvním čtvrtletí roku 2022 se v zámeckém parku v Krásném Dvoře odehraje série tří zážitkových her pod společným názvem „Kdo si hraje, nesmutní!“.

Projekt je realizován Zámeckým spolkem Krásný Dvůr, z. s., ve spolupráci se správou zámku. Účastníci her se dočkají nejen logických hříček, tajuplných šifer a úkolů, ale i nejrůznějších zajímavostí ze života na zámku v minulosti. První hra začne již v sobotu 15. ledna a skončí 31. ledna 2022.

Zima byla v historii obdobím společenských slavností, ať už plesů na vídeňském dvoře či venkovských masopustních rejů, leckdy rozpustilých, a proto se i zážitkové hry ponesou v tomto duchu.

V rámci lednové hry se účastníci vžijí do role poddaných pozvaných na hraběcí ples. Z prosté dívky se tak najednou musí stát dáma, z venkovského junáka mladý kavalír. Na jednotlivých stanovištích se setkají s úkoly od krejčího, kadeřníka, obuvníka, šperkaře, a hlavně tanečního mistra. Do parku se zájemci mohou vydat kdykoli, stačí si na zámecké bráně vyzvednout pracovní list s instrukcemi a začít si hrát.

Podrobnější informace o aktuální hře budou vždy k nalezení na webové stránce zámku, Facebooku a na zámecké bráně. Hry jsou připraveny tak, aby se jich návštěvníci mohli zúčastnit individuálně, s rodinou či přáteli, v souladu s aktuálními protiepidemickými opatřeními.

Zážitkové hry mají v zámeckém parku již svou tradici a jsou u veřejnosti velmi oblíbené. Poskytují účastníkům možnost rozvíjet se hravou formou na čerstvém vzduchu a v přírodě.

Projekt „Kdo si hraje, nesmutní!“ vznikl za podpory MAS Vladař, o. p. s. a Ústeckého kraje v rámci dotačního programu Podpora komunitního života na venkově pro rok 2021. Zámek Krásný Dvůr se tímto také připojuje k letošnímu tématu projektu „Po stopách šlechtických rodů“, který Národní památkový ústav organizuje již dvanáctou sezonu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru