Usměvavá srdíčka opět zaplaví ulice českých a moravských měst. Začínají podzimní Srdíčkové dny
Ilustrační foto CC0
Co se chystá

ČR - Již v pondělí 19. září vyjdou do ulic studenti středních škol a odborných učilišť, aby po celý týden kolemjdoucím nabízeli sbírkové předměty na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Obecně prospěšná organizace Život dětem totiž startuje 22. ročník tradičních Srdíčkových dnů na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi.

Tváří podzimních Srdíčkových dnů je malý Adámek, který v důsledku vzácného propojení žilního a tepenného oběhu v mozku trpí onemocněním odborně zvaným cévní malformace.

„Příběh rodiny malého Adámka se začal psát v okamžiku, kdy lékaři chlapečkovi diagnostikovali toto život ohrožující onemocnění. Chlapec musel ihned podstoupit operaci, bez které by zemřel. Vzhledem k následnému masivnímu krvácení do mozku, které není u takového onemocnění ničím neobvyklým, absolvoval další operace. Lékaři s nejistou prognózou dalšího vývoje o Adámkův život bojovali dlouhé dva měsíce, ale vše nakonec dopadlo dobře. Chlapce nyní čeká fyzicky a finančně hodně náročná rehabilitace,“ popisuje v krátkosti osud rodiny tváře podzimních Srdíčkových dnů 2022 ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Jelikož rehabilitace potřebné ke zlepšení kvality Adámkova života jsou z veřejného zdravotního pojištění hrazeny buď částečně, nebo vůbec, rozhodla se obecně prospěšná organizace Život dětem pomoci v rámci své tradiční sbírkové akce Srdíčkové dny.

„Pomoci Adámkovi a dalším vážně nemocným dětem na jejich těžké cestě životem můžete zakoupením magnetek se zvířátky, různobarevných propisovacích tužek a přívěskům ke klíčům s baterkou. Pokud v ulicích svého města nepotkáte naše dobrovolníky, můžete pomoci koupí zmíněných předmětů v e-shopu Života dětem na www.zivotdetem.cz,“ doplňuje Maria Křepelková ze sbírku pořádající organizace Život dětem.

Sbírka probíhá rovněž na webové stránce www.srdickovedny.cz, kde je možné si zakoupit virtuálně srdíčko nebo obrázek se zvířátky. Přispět lze i zasláním DMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM60 na číslo 87777, nebo zaslání příspěvku na sbírkový účet 83297339/0800 s variabilním symbolem 1234.

1409crsrdickovednypodzim2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru