Připravte se, ve středu k nám přijdou několikadenní tropy. Na ulicích vám pomohou desítky pítek
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR – Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu vydali předběžné varování před vysokými teplotami.

Aktuálně není v platnosti zatím žádná výstraha, upozorňují ale na současnou předpověď počasí. Ta říká, že ve středu 24. července v Čechách, ve čtvrtek 25. července na většině území kromě severovýchodu a v pátek 26. července na celém území ČR budou nejvyšší teploty pravděpodobně dosahovat přes 31 °C.

Víte, že

Zejména v těchto dnech, které provázejí vysoké letní teploty, může docházet k příznakům dehydratace organismu. Nedostatek tekutin může způsobit vyšší únavu, bolesti hlavy a kloubů nebo i vážnější problémy.

Pohybujete-li se po rozpálených městech, i zde vám přijde vhod čerstvá a chladná voda. Společnost Severočeské vodovody a kanalizace zásobuje pitnou vodou 59 pítek rozmístěných ve městech Ústeckého a Libereckého kraje. Pítka nabízejí možnost zdarma a pohodlně se občerstvit pitnou vodou. I v těchto pítkách je kvalita vody kontrolována.

Bohužel, leckdy dochází k tomu, že někteří lidé si z pítek dělají levný zdroj pitné vody a znemožňují tak druhým, aby se osvěžili. Pítka také využívají třeba k mytí nohou, což je účel, k němuž rozhodně nemají sloužit. Poničená pítka se společnost snaží opravit, aby i nadále mohla sloužit lidem k osvěžení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru