Policisté se zaměřili na dodržování rychlosti. Jeden z řidičů řídil kradené auto pod vlivem drog, neměl ani řidičák
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - V litoměřickém okrese proběhla během víkendu celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti.

Bylo zkontrolováno 23 vozidel a zjištěno 18 dopravních přestupků. Výše pokut vystoupala na 11 200 korun.

"Během dopravní akce bylo zjištěno 5 řidičů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost, šest kontrolovaných vozidel se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu, tři osoby nebyly připoutány během jízdy a dva řidiči usedli za volant vozidla pod vlivem návykové látky. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Jeden z kontrolovaných řidičů se dopustil hned tří prohřešků najednou. Kromě řízení pod vlivem návykové látky řídil, ač věděl, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel a navíc řídil vozidlo, které bylo odcizené.

"Závažnějším jednáním čtyř řidičů se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad. Ve dvou případech pro řízení vozidla pod vlivem návykových látek a v dalších dvou pro nevyhovující technický stav vozidel," dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru