O kotlíkové dotace je velký zájem, rekordman dokonce poslal stejnou žádost více než stokrát
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Ústecký kraj - V pondělí přesně v 10 hodin dopoledne odstartoval příjem žádostí kotlíkových dotací. To, že se jedná o poslední výzvu, bylo vidět hned v prvních minutách, kdy se systém otevřel.

Během první minuty dorazilo přesně 2 420 žádostí. K 15 hodině jich bylo již celkem 3 675, více než 2 041 žádostí je ale duplicitních a budou tedy ze systému vyřazeny. Příjem žádostí je tedy stále otevřen. Na výměnu starých kotlů je alokováno celkem 167 milionů korun.

„Na tak velkém zájmu v prvních minutách je vidět, že lidé zareagovali na naši výzvu, že se prozatím jedná o poslední kotlíkové dotace. Řada lidí ovšem podala svou žádost opakovaně a bude do systému zařazena pouze jedna, uvolní se tedy místa pro další žadatele, kteří mají například vyšší pořadové číslo,“ uvedl první náměstek hejtmana Martin Klika. U duplicitních žádostí je i jeden rekordman, který podal stejnou žádost celkem 108 krát další to stihl hned 57 krát. Pracovníci krajského úřadu nyní každou žádost kontrolují.

Podání elektronické žádosti však nestačí a je potřeba dbát dalších informačních pokynů, které byly zaslány. V uplynulých ročnících například lidé zapomněli potvrzené elektronické žádosti podepsat a i s přílohami dodat na podatelnu krajského úřadu. Často také lidé do systému nahrávají loňské soubory, které ovšem stávající systém nenahraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru