Rekonstrukce lokality „U Turka“ by měla být hotova v listopadu. Pokračují i práce na opravě fasády staré radnice
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V pondělí 10. června byla zahájena revitalizace části ulice Osvoboditelů, které se říká „U Turka“ - jižní část. O tři týdny později 1. července bylo předáno staveniště k akci „Oprava fasády staré radnice“. Obě tyto akce zdárně pokračují.

Revitalizace místní části „U Turka“

Revitalizace byla zahájena přesunem stánku PNS. V tuto chvíli jsou již provedeny všechny hlavní zemní práce na lokalitě. Z části jsou položeny nové chodníky a pojezdová plocha pro vozidla integrovaného záchranného systému. V nedávné době započala také montáž konstrukce autobusové zastávky, jejíž součástí bude nový stánek poštovní novinové služby. Zhotovitel zahájil první zahradnické práce. S blížícím podzimem budou práce na zeleni vrcholit.

„Akci doposud neprovází žádné zdržení v harmonogramu prací. Zhotovitel i stavební dozor investora pružně reagují na změny, které takováto stavba přináší a daří se plán dodržovat. Předpokládáme, že by projekt mohl být dokončen v termínu,“ uvedl k probíhající akci Milan Dian, starosta města s tím, že termín dokončení dle smlouvy je v první polovině listopadu.

2009lovorek2

Zdroj: www.meulovo.cz

Oprava fasády staré radnice

Aby byl co nejvíce zachován původní charakter budovy, byly práce zahájeny ručním odstraněním svrchní části fasády směrem k Václavskému náměstí. Došlo také na snesení sochy medvěda ze štítu budovy. Socha byla bohužel natolik poničena povětrnostními podmínkami, že po manipulaci z ní zbylo jen torzo. V tuto chvíli je fasáda ze strany do ulice Osvoboditelů připravena ke kontrole pro finální nátěr. Což znamená, že jsou opraveny podkladní vrstvy včetně štukové výzdoby. Na věži probíhá čištění kamenických prvků a posouzení jejich degradace vlivem povětrnostních podmínek.

„Socha medvěda se na štít budovy vrátí, alespoň tedy její kopie. Bohužel se sochu nepodařilo zachránit. Vlivem stáří a povětrnostních podmínek došlo k její absolutní degradaci a medvěd se při manipulaci a sundávání ze štítu rozpadl na několik částí,“ sdělil Vladimír Šuma, místostarosta města.

2009lovorek3

Zdroj: www.meulovo.cz

„V předchozích letech fungovala věž staré radnice jako vyhlídka při příležitosti konání Václavské pouti. Prostor pro zájemce, kteří si chtěli město prohlédnout z výšky, ale nebyl příliš komfortní. Již od roku 2016 věž není přístupná a to z důvodu špatného technického stavu. Projekt rekonstrukce budovy staré radnice má více fází. První z nich je celková rekonstrukce fasády budovy, která právě probíhá a tou další je právě oprava, vylepšení interiéru radniční věže a vybudování vyhlídky. Projekt je již připraven a hledají se možnosti financování,“ dodal starosta města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru