V Litoměřicích se slavnostně otevřela Knihovna Karla Hynka Máchy
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Čas strávený v litoměřické Knihovně Karla Hynka Máchy bude ještě příjemnější. Instalace systému řízeného větrání (vzduchotechniky), která byla realizována v průběhu letních měsíců, zajistí přívod čerstvého vzduchu a přinese zlepšení teplotního komfortu v budově.

Knihovna po renovaci nabízí opět své služby čtenářům již od 6. října. Slavnostní otevření se konalo dnes za přítomnosti ředitele knihovny Karla Tománka a starosty Litoměřic Ladislava Chlupáče.

Změnu ocení nejen čtenáři, ale i knihovnice, které doposud trávily parné letní dny v téměř nedýchatelném prostředí. Rekuperační výměník, jenž je součástí vzduchotechniky, zachytí část tepla nebo chladu z odváděného vzduchu a tím uspoří energii. Úspora je tak vysoká, že bude možné budovu v létě chladit, aniž by se tím zvýšila výsledná energetická náročnost budovy. Výhodou instalovaného systému je rozdělení do samostatných celků umožňující snadnější regulaci pomocí čidel CO2 podle aktuálních potřeb v jednotlivých částech budovy.

„Mám vždy radost, když se otvírá něco, co vylepšuje zázemí i prostředí v našich příspěvkových organizacích,“ konstatoval starosta Ladislav Chlupáč, který neopomněl poděkovat zaměstnancům knihovny také za organizaci pestrého programu akcí.

Celkové náklady na realizaci dosahují cca 5 milionů korun. Projekt byl financován z Operačního programu Životního prostředí 2014-2020 Ministerstva životního prostředí a z finančních prostředků města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru