Lovosice pomáhají Fondu ohrožených dětí: V ulicích najdete kontejnery s klokanem
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Čtyři zelené kontejnery v ulicích Lovosic mají na sobě obrázek klokana, aby bylo zřejmé, že jejich využití podpoří děti v zařízeních Fondu ohrožených dětí. Ty na patnácti místech v republice s celkovou kapacitou 322 míst dostanou péči, která je alternativou ústavního umístění, nicméně jejich financování ze strany státu nestačí.

Kromě materiální podpory proto projekt KlokTex.cz přispívá z každého kilogramu odevzdaného materiálu částkou 1,- Kč přímo na transparentní účet FOD.

Toho se dá dosáhnout jen v případě, že odevzdané oděvy, textil, spárované boty, kabelky, hračky a další jsou v dobrém stavu. Nedá se už dále využít poškozené, vlhké nebo znečištěné oblečení, je vhodné zvážit, jaká část už patří do směsného odpadu, aby nezabírala místo pro použitelné kilogramy. Umístění do igelitové tašky nebo pytle také zaručí, že nedojde k dalšímu poškození nebo znečištění.

Díky podpoře města má tak každý příležitost přispět k ekologické recyklaci a v tomto případě také podpořit konkrétní charitativní projekt. Celkem už kontejnery s klokánkem přinesly dětem, kromě materiální pomoci dle aktuálního požadavku, pěkných 1.067.848,- korun a za to všem občanům, kteří přispívají do těchto kontejnerů, patří velký dík. Pojďme společně tuto částku i nadále zvyšovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru